PhotoScape ilk sürümünü 2005 yılında çıkardı, dil seçeneğine ilk versiyonda önem verilmese bile, kullanım rahatlığından ötürü ikinci versiyonunda birçok dil seçeneği eklendi. (Bu diller arasında Türkçe'de bulunmaktadır.) Kullanım rahatlığının yanında güncellemelerinin de yerel dillerde olması, PhotoScape'in bu kadar çok kullanılmasında sağlanan bir avantaj diyebiliriz. Mooii Tech yazılım firması tarafından üretilen bu programın arayüzü şu şekilde;
- 1-) Programın açılış menüsü, hızlı menüye ulaşım sağlanabilen, public olarak PhotoScape resmi sitesinde yayınlanan görsellerin randomize olarak geldiği karşılama ekranı.
- 2-) Slayt ve birçok ek özellik edinip geliştirebileceğiniz gösterim bölümüdür, fotoğraflarınızı ve görsel materyallerinizi buradan birlikte kontrol edebilirsiniz.
- 3-) PhotoScape'in en çok kullanan kısımlarındandır, fotoğraflarınızı resmi siteden edinebileceğiniz fırça, eklenti, görüntü setleriyle rahatlıkla düzenleyebilirsiniz. Kendi içerisinde barındırdığı birçok özellikte, acil gerekliliği bulunan durumlar için yeterli görünüyor.
- 4-) Web sitenizde veya slaytınızda tüm fotoğraflara imza eklemeniz gerekebilir, fotoğrafların hepsini çerçevelendirmeniz ve belirli fotoğrafların üzerinde ortak değişimler yapmanız muhtemel işlerle karşılaşabilirsiniz. İşte bu bölüm sizin imdadınıza yetişiyor.
- 5-) Birden fazla fotoğrafı, belirli resim yoğunluklarıyla birleştirmenize yarıyor. Fotoğraflarınızı bir albüm şeklinde toparlayabilir, birden fazla görselinizi çeşitli göz kamaştırıcı şablonlarla tek resimde birleştirebilirsiniz.
- 6-) İki farklı fotoğraf üzerinde analiz yaparak (renk, doku, boyut, vs.) birleştirmeniz konusunda yardımcı olan bölüm.
- 7-) İnternet üzerinde belkide onlarca programı bulunan, ama araçlarının yanında seri olarak kullanabileceğiniz, gif yapma programı. Birden fazla resmi sıralı olarak belirli saniyeli özel geçişlerle tek halde toplayabilirsiniz, video gibi büyük ürünlerin yanında imza, fotoğraf, avatar gibi küçük işleriniz için idealdir.
- 8-) Profesyonel birçok programın yaptığı DPI oranlama ile yazdırma özelliği bölümüdür. Profesyonel özellikleri ince ayrıntıları ile düzenleyebilir, kullanabilirsiniz.
- 9-) Program hakkında yardıma ihtiyaç duyduğunuz noktaları resmi sitesine danışarak çözebilirsiniz. Açılış İngilizce görünse de, Translate bölümünde Türkçe kelime karşılıklarına ulaşabilirsiniz.
- 10-) Ana sayfada tüm araçların toplandığı giriş introsudur. Kısayollar ile rahatlıkla programlar arasında gezinim yapabilirsiniz.
Resmi web sitesinde kullanabileceğiniz onlarca fırça, özel takım setleri bulunmaktadır. Bunların kullanımıyla alakalı hazırlanmış kısa videolar ise, sizlerin herhangi başka bir yardımcıya ihtiyaç duymayan görselleriniz üzerinde gerekli düzenlemeleri yapmanıza yardımcı olur.
Eklentilerin ve resmi güncellemelerin duyurulduğu adres;
Programın Türkçe versiyon dil dosyası;
Programın en güncel sürümünü çeşitli yansı sitelerden indirebilirsiniz, güvenlik açısından tavsiye ettiğim alan genel geçer kurallarında önerdiği gibi resmi sitedir. (Üst menüde bulunan "Free Download" bölümünden indirme işlemini başlayabilirsiniz.)
Severek ve hızlı arayüzü sayesinde sürekli kullandığım bu derleme programını öneriyorum, küçük olması da internet bulunan her yerde erişilebilir olmasını sağlıyor.
Herkese hayırlı günler diliyorum. :)
Kaynak: http://lokuf.com/nasildir/5234/photoscape-nasil-kullanilir-03.html