HTML - CSS - JAVASCRİPT bilgisine sahibim ayırca Bootstrap - jquery vb birçok kütüphaneler ile rahat bir şekilde çalışıyorum ve gerçekten güzel tasarımlar yazabiliyorum. Sorun şu Figmada kendi tasarımı çizmek çok zor bende farklı yerlerden tasarımlar bulup kodlamaya çevirdim ama portfolyo olarak ekleme konusunda kafam karışık. Figma'da tasarımlar oluşturmak gerekli mi ? Bu konuda da biraz kafam karışık ayrıca yavaş yavaş backend'e geçmem gerektiğini düşüyorum çünkü Türkiye'de genel de full stack olarak çalışıldığını duydum (İşverenler illaki göreviniz olmayan işler istiyor zaten bu türkiyede çok olağan bir şey). Şuan hali hazırda bambaşka bir alanda çalışıyorum ama yazılımcı olmak istiyorum web alanında tabi ki nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.

Bu arada wordpress ve blogger gibi alanlara HTMLtasarımları çok rahat aktarabiliyorum. PHP bilgim başlangıç seviyesinde olduğu için zorlanıyordum ama artık chat-gpt çok yardımcı oluyor ve zaten Wordpress'de tema geliştirmek için öyle çok fazla PHP bilgisine ihtiyaç yok diye düşünüyorum.

Hem gelir elde edip (Ufak tefek) hemde porfolyo oluşturabilir miyim? İş başvurularında bu gelir elde ettiğim tamamen bana ait ürünleri sunarım hem de pazar da bir yeri olduğunu bir nevi göstermiş olur diye düşünüyorum