lostyazilim

Tasarımcılara / Grafikerlere Yardımcı Konu

8 Mesajlar 1.753 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

NovaMan NovaMan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 488
  • Beğeniler 45 / 123
  • Ticaret 6, (%100)
İkonlar

Hangimiz yaptığımız tasarımlarda hazır ikonlar kullanmadık ki? Bazen gerçekten işimize yarıyor. Sıfırdan ikon yapıcak kadar vaktimiz olmuyor veya o kadar detaylı bir çalışma yapmamız gerek olmadığında hazır ikonlara hücum ediyoruz. Birçoğumuzun zaten ikon arşivi vardır fakat hiç gereği yok. Aradığınız hemen hemen her ikonu bulabileceğiniz online platformlar mevcut.

İcon Finder : Aradığınız her türlü ikonu ücretsiz ve ücretli olarak bulabileceğiniz dev ikon platformu. Bir nevi ikonların Google’ı. Sitede arama yapacağınız kelimeyi İngilizce olarak yazmanız gerekmekte. Ayrıca ikonların hem png hem de ico hali mevcut.

İcon Archive : Yine Icon Finder’a benzeyen bir site. Şu anda 525,225 tane ikon ve 2,298 tane ikon seti bulunduran sitede ücretli ve ücretsiz ikon bulmanız mümkün.

PSD Dosyalar

Yine üşengeç tasarımcıların işine yarayan PSD dosyaları. Gerçi hoş her tasarımcının ilgisini çeker. Gerek tasarımı incelemek için olsun gerekse tasarımı kullanmak için olsun PSD arşivleri şarttır.

PSDgraphics : İçinde PSD dosyalarının haricinde birçok Tutorial videolarının, arkaplanların, ve hazır templeatelerinde bulunduğu bir site. Sitede her türlü PSD dosyasını bulmanız mümkün. (Kart tasarımları, buton tasarımları, menü tasarımları, çeşitli ikon tasarımları ve daha birçok şey.

PsdUp : Türk yapımı PSD paylaşım sitesinde birçok PSD dosya bulunmakta. Üstelik PSD dosyalarının yanında, web site PSD’leri gibi dosyaların içinde sitenin kodlanmış hali de çıkıyor. Üstelik bütün bunların hepsini ücretsiz sunuyorlar. Sitenin en güzel yanı sizinde PSD dosyalarınızı paylaşabilmeniz. Unutmayın ki bilgi paylaştıkça çoğalır.

DeviantArt : Deviantart gibi platformlarda da amacınıza uygun birçok PSD dosyası bulmanız mümkün. Amacınıza yönelik olarak arama yaptığınızda yalnızca PSD değil aradığınız herşeyi bulmanızı mümkün kılan bir platform. Nede olsa tasarımcıların tasarımlarını yayınlamasındaki vaz geçilmez adreslerden bir tanesi.

Freepik : Ve tabiki dev PSD arşivlerinden birisi olan Freepik. İçerisinde 10,000’den fazla ücretsiz PSD arşivi bulunan Freepik’te tasarımcıların vaz geçilmez kaynaklarından bir tanesi halinde. Ancak unutmayın ki Tumblr’dan dahi PSD dosyası bulmanız mümkün.

Brush Dosyaları

Normalde pek arşiv yapan birisi değilimdir. Tasarımda kullanacağım dosyayı o an internetten bulmayı tercih edenlerdenim fakat Brush ve Action dosyalarının arşivini yapmanız iyi olacaktır. Şahsen ben yapıyorum.

Brusheezy : Sanırım Google’da aratarak bulabileceğiniz en geniş Brush arşivi. Aradığınız hemen hemen herşeyi bulabileceğiniz bir arşiv. Üstelik yalnızca Brush’ta değil; PSD dosyaları, Action dosyaları, Shapes, Style dosyaları aklınıza tasarım denince ne geliyorsa hemen hemen herşeyi bulabileceğiniz bir platform.

BrushLovers : Ücretsiz birçok Brush’ı bulup indirebileceğiniz bir başka platformda BrushLovers. Brusheezy kadar kapsamlı olmasa da BrushLovers’ta da Brush dosyaları dışında çeşitli Gradient, Pattern dosyaları bulmanız mümkün.

Google : Yine amacınıza yönelik olarak arama yaparak en iyi sonucu elde edebileceğiniz yer Google. Sanırım en geniş Brush’a sahip platformda burası

Actions

Photoshop’ta yapacağımız birçok işlemi kolaylaştıran hatta tek tuşta yapmamızı sağlayan Actions’lar.

Actions’ları paylaşan özel bir siteye rastlamadım bugüne dek. Ancak Actions bulmanın püf noktasını anlatayım. Bunda da tabiki Google’dan yardım alacağız. Google’a direkt Photoshop Actions veya Actions gibi aramalar yaptırmayın. Arama yaparken ne tür Actions istediğinizi kararlaştırın. Örneğin yazılar üzerine efekt verecek bir Action istiyorsanız Google’a Text Actions yazarak çok sayıda sonuca ulaşabilirsiniz. Veya fotoğraflar üzerinde eskitme yapmak istiyorsanız Old Actions diye aratabilirsiniz. Tabiki yalnızca Google’a değil yine aynı zamanda Deviantart’a da aratmayı unutmuyoruz

Fontlar

Tabiki fontlar. Hemen hemen her tasarımda kullandığımız fontların yeri ap ayrıdır. Tasarımın bütünü güzel olsa dahi kötü bir font bütün işi bozabiliyor.

Dafont : Binlerce fontu içinde bulunduran Dafont tasarımcıların font bulmaktaki vaz geçilmez adresi. Aradığınız her türlü fontu bulmanız mümkün. Yeterki doğru kategoriye bakın.

Google Fonts : Birçoğumuzun muhtamelen haberinin bile olmadığı Google Fonts servisi de işinizi görücektir.

1001Fonts : Yine Dafont kadar kapsamlı bir site. Bakmanızda fayda var

Shapes

Yine çok fazla kaynağı bulunmasa da birkaç tane var. Bunları da es geçmeyelim.

Shapes4free : Sanırım piyasadaki doğru düzgün tek Shapes sitesi veya ben bilmiyorum.

Shapes4free dışında yine Deviantart’ta ve Brusheezy’de çok fazla shape bulabilirsiniz.
flashoyun hasankoseoglu OmerGunay

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ErcanDinsel ErcanDinsel E' Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Grafiker. / ercandinsel.org
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 54 / 241
  • Ticaret 1, (%100)
Genel olarak hepsini barındıran bir projem olucak benimde. :) Çizimlerine başladım domaini aldım, umarım yakında benim sitemide eklersin oraya. :)
ErolSemin

kişi bu mesajı beğendi.

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
kaynak belirtmemişsiniz.

kaynağınız: http://mehmetayberk.com/bir-tasarimcinin-sirt-cantasi/

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)

ErcanDinsel adlı üyeden alıntı

Genel olarak hepsini barındıran bir projem olucak benimde. :) Çizimlerine başladım domaini aldım, umarım yakında benim sitemide eklersin oraya. :)

Çok Türk örneği yoktur. Merak ettim açıkçası. Üyelerin dosya yükleyebildiği veya ücretli tasarın satabildiği bir platform ne kadar da güzel olurdu..

wmaraci
wmaraci

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Faydalı bir konu olmuş hocam ellerinize sağlık.

muhdelibas muhdelibas WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Türkolog
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 42 / 122
  • Ticaret 2, (%100)
Teşekkürler.

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
thenounproject var ikonlar için, ücretli veya ücretsiz indirilebiliyor, satış da yapılabiliyor unutmamak lazım :)

UmitOzgen UmitOzgen TruvArtz | Graphicer Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ü** Ö**
  • Mesajlar 61
  • Beğeniler 25 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
bir tasarımcının işine yarayacak hemen hemen bütün siteleri barındıran güzel bir site http://enboard.co/webdesign/

TruvArtz Design Labs. | be.net/truvartz
wmaraci
Konuyu toplam 10 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 10 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al