Aksoydoğalgaz adlı üyeden alıntı
Uzaktan yazılımcı olmak sistemi yanlıştır, konuşmadan , tartışmadan , fikir yürütmeden, Beyin Jimnastiği yapılmadan YAZILIMCI olunmaz, bu işi bilmeyenler kendilerine yanlış bir sektör yaratıyorlar, eğer gerçekten yazılımcı yaratmayı düşünüyorlarsa bu işi ilk basamakla yani basit dershaneler kurarak başlasınlar , evden çalışma ile bu iş yürümez, bir nokta için, bir virgül için , bir tırnak için 3 saat beklemez.. bu işi aptal mantığı ile yapabilecek sabırlı öğretmenler gerekiyor, yani benim hocalar söylediğim gibi ..."BEN APTALIM , EĞER BANA ÖĞRETEBİLİRSENİZ HERKESE ÖĞRETEBİLİRSİNİZ " hala aynı yerdeyim kendi öğrenim hızında öğretebilecek bir eğitimci çıkmadı ama ben başkalarına işimi , mesleğimi , konumu öğretiyorum
Görüşmek üzere
Doğru görüşlerinize binaen bende birşeyler eklemek istiyorum. Yazılımcılık, yazılım uzmanlığı ya da mühendisliği okulda öğrenilmez zaten. Çünkü yazılım dediğin aslında insana doğuştan verilen bir kabiliyet ile bağlantılı bir meslektir. Mantık yürütme, akıl oluşturma, fikir oluşturma yani toplumumuzdaki değimiyle
kafanın çalıştırılması gereken bir iştir. Yazılımcı dediğin zoru gördü mü kaçmamalı, zor problemlerin altından kolay çözüm yöntemleri ile çıkacak fikirler üreten birisi olmalıdır. Zaten yazılımın başka bir açılımı da yoktur.
Ancak ülkedeki insanların çoğu, olayların kolayına kaçmasını sevmektedir. Buda yazılımın doğasına terstir. Meslek gereği, bazen problemleri kısa yoldan halletme istisnaları dışında yazılım uzmanlığı gerçekten zeka gerektiren işlerin başında gelmektedir. Yazılım demek wordpress editlemek, script editlemek demek değildir. Bu bizde çok sık karıştırılan bir kavramdır.
Ve en önemlisi yazılımcı
yetiştirilme yeri okullar değil, iş piyasasıdır. Yazılımcı okulda işin temelini öğrenir ama hangi nesneyi nerede kullanacağını, hangi class sınıfının nerede işe yaradığını, hangi yerde döngü hangi yerde fonksiyon yazacağını bilmelidir. Bunu bilmeyenden de, yazılımcı olmaz.