lostyazilim

16 Yaşında Fantastik roman yazdı.

8 Mesajlar 2.079 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Harunokumus Harunokumus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** O**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 145 / 114
  • Ticaret 0, (%0)

Lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Faruk Kanber, fantastik roman yazarak, edebiyat dünyasına adım attı.

"Kayıp Diyar Serisi Doğu'nun Yedi Muhafızı" isimli fantastik edebiyat türündeki romanı okuyucuyla buluşan Kanber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri yazmaya meraklı olduğunu, bundan önce de birkaç kez roman yazma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Kanber, "Kitabı yazma sürecinde içimde büyük arzu ve istek oluştu. O yaşlarda her çocukta olan aksiyon ve maceraperestlik duyguları bende had safhaya varmıştı. Beni biraz da bunlar yazmaya yönlendirdi" dedi.

John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı "Yüzüklerin Efendisi" filminin hayranı olduğunu, bu filmin kitaplarının da olduğunu öğrendikten sonra hemen kitapları edindiğini anlatan Kanber, "Bu kitaplarla tanışınca, okumaya ve fantastik edebiyata karşı ilgim daha da arttı. Bundan dolayı fantastik kitap yazma kararı aldım" diye konuştu.

Kitap yazmayı, düşünce ve uygulama süreci olarak ikiye ayırdığını anlatan Kanber, ilk 6 ayda düşünce, harita çizme ve karakterleri oturtmakla uğraştığını, ikinci 6 ayda yazma işlemine geçtiğini söyledi.

Kanber, kitabının baskı sürecine ilişkin de "Birkaç yayıneviyle görüştüm. Muhtemelen genç olduğum için bana inanmadılar. 2-3 yayınevinden kovuldum. Editörler okumaya bile değer görmedi. Sonra kitabımı basacak yayıneviyle görüştüm. Basmaya uygun buldular ve kitabım çıktı" diye konuştu.

Kitabının konusuyla ilgili olarak da Kanber, şunları söyledi:

"Konu, tamamen benim kurguladığım fantastik bir dünyada, Kayıp Ehernal diyarında geçiyor. Romanda, kötülükler batı dünyasında, iyilikler ise doğu dünyasında yaşanıyor. Geçmişte iki taraf arasında sürekli çatışmalar olmuş. Kötülük bir şekilde geri çekilmiş ve kitabın geçtiği dönemde karanlıklar efendisi yeniden geri dönüyor. İlk önce bunun söylentileri doğu diyarında yayılıyor. Buradaki 4 krallık endişe içinde. Ardından doğu krallıkların en güçlüsü Fuanduka'nın hükümdarı sorumluluk üstlenip, diğer kralları toplayıp bir karar alıyor. Böylelikle karanlığa ve batı dünyasına karşı bir mücadele başlıyor."

Serinin ikinci cildini yazmaya başladığını söyleyen Kanber, kitabının sinema filmine uyarlanmasını çok istediğini vurguladı.

http://www.haber7.com/kitap/haber/1017709-16-yasinda-fantastik-roman-yazdi

Buyrun arkdaşlar, yorumlarınızı alayım.

Bu arada okuyan var mı forumda?

wmaraci
reklam

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Helal olsundan başka denecek birşey yok :)
Harunokumus

kişi bu mesajı beğendi.

supheli supheli Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1441
  • Beğeniler 245 / 238
  • Ticaret 40, (%100)
Fanstastik roman ve filmleri ne kadar saçma bulsam da tebrik etmek lazım. Reklamı iyi yapılırsa satar...

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Bir ara ben de fantastik roman yazma girişiminde bulmuştum. Tabi çok çabuk sıkılan biri olunca bir türlü bitirememiştim. Kendi hayal gücünüzle, kendi oluşturduğunuz evrende, kendi yarattığınız karakterler adına konuşmak gerçekten inanılmaz derecede zevkliydi.

Tebrik ederim diyorum başka bir şey demiyorum. Umarım devam ettirir bu arzusunu.
Fantastik romanları severim, bir ara alıp okumak lazım bakalım.

wmaraci
wmaraci

nega nega Siz bilirsiniz.. Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 404 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Helal olsun :)

www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)
Böyle haberleri görünce büyüklerin yorumu gelir aklıma "Biz o yaşta kısa pantolon giyip ağaçtaki kediye taş atardık" :D

Helal olsun gerçekten.

BurakC BurakC Dirilis.org Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 865
  • Beğeniler 0 / 145
  • Ticaret 8, (%100)
Devamı gelir umarım piyasada tutunur , kimsenin kolay kolay yazarını dahi duymadığı ve 16 yaşındaki birinin yazdığını okuyacağını düşünmüyorum o yüzden iyi reklam yapılması şart. Şahsen ben okudugum kitaplarda bişiler öğrenme amacı güderek okuyorum o yüzden tercih edeceğim bi kitap kesinlikle olmazdı . Ama başarısını tebrik etmek lazım başarılar dilemek lazım.

Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela vermez kul azmadıkça...

Mertcan Mertcan Hayat kısa, kuşlar uçuyor Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Yatırım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 5426
  • Beğeniler 39 / 1529
  • Ticaret 38, (%100)
Bravo valla :)

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al