lostyazilim
tr.link

20 Ocak Katliamı

3 Mesajlar 1.060 Okunma
acebozum
tr.link

digitall digitall www.halitalptekin.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Security Consultant
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 0 / 35
  • Ticaret 18, (%100)
22 Yıl önce bugün sovyet tankları Azerbaycan başkenti Baküye girerek 143 Türkü öldürdü.Tarihte Yanvar Katliamı veya 20 Ocak Katliamı olarak geçiyor.Azeri Türklerinin bu zor gününde onları yalnız bırakmak istemedim.Keşke herkes benim gibi düşünseydi.Bütün ana haber bültenlerinde ufakta olsa bir video görmek isterdim.Ama biraz geç kaldık.Artık 20 Ocak bitti.21 Ocak ola hayrola.

Aşağıdaki videoları izleyerek sizde o geçmişteki güne tekrardan dönebilirsiniz.İzleyin izletin.

20 Ocak Hakkında Bilgi

Dağlık Karabağ’daki olaylar sonrasında Azerbaycan’da da “Ermeniler Azerbaycan’dan dışarı” sloganlarıyla gösteriler başlamış, Azeriler Bakü ve Sumgayt’taki Ermeni mahallelerini kuşatmışlardır. Olaylar sırasında 32 Ermeni öldürülmüştür. Bu olayların ardından Ermeniler Azerbaycan’ı terk etmeye başlamışlardır. Bütün bu olaylar süresince 279 bin Ermeni Ermenistan’a gitmek üzere Azerbaycan’dan ayrılmış, 44 bini de Rusya’ya gitmiştir. Bu olaylarda Sovyetlerin kışkırtmasının söz konusu olduğu düşünülmektedir. Zira o dönem, Azerbaycan Halk Cephesi’nin kurulduğu ve bağımsız bir Azerbaycan için çalıştığı bir dönemdi. Nitekim Sovyet birlikleri, 20 Ocak 1990’da Ermenileri korumak bahanesiyle tanklarla Bakü’ye girerek 143 kişiyi öldürdü. “20 Ocak Katliamı” ya da “Yanvar Katliamı” olarak anılan olaylar sonrasında Azerbaycan Halk Cephesi liderleri ve bağımsızlık yanlıları tutuklandı.

Kaynak : http://www.halitalptekin.com/20-ocak-katliami.html

elektronikssl
webimgo

TuncaySahin TuncaySahin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ş**
  • Mesajlar 897
  • Beğeniler 172 / 134
  • Ticaret 0, (%0)
Katliamcıların allah belasını versin

Sana göre aptalca,bana göre şaheser.

AlperenHost AlperenHost Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Azeri Türk ü Soydaşlarımı Rahmnet ve Minnetle Anıyorum. Ermeniden Soy , İt den Kurt Olmaz !

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al