AKP oylarıyla: Çiftlik Bank’ın araştırılması için verilen önergeler reddedildi
Meclis’e Çiftlik Bank’ın araştırılmasıyla ilgili CHP ve HDP’nin verdiği önergeler AKP oylarıyla reddedildi.
Sakarya merkezli operasyonlarda gözaltına alınan Çiftlik Bank yönetim kurulu başkanı Savaş Yıkılmaz, yönetim kurulu üyesi Cafer Çolak, CEO Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ve yengesi Hava Aydın’ın da aralarında bulunduğu dokuz kişi tutuklanmıştı.
Çiftlik Bank soruşturmasında altı kişi için kırmızı bültenle arama kararı var.
Soru önergesi verdiğini Twitter’dan duyuran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “AKP tosuna sahip çıktı, verdiğim önergeyi ret etti. Ortak misiniz birader?” dedi.
HDP’nin de verdiği önergenin reddedilmesi üzerine söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, 25 Aralık 2017’de de araştırma önergesi verdiklerini söyledi
Doğan, şöyle devam etti: “Hükümet, bu projenin ortağıdır, bunu açıkça ifade ediyorum. Ortağı olmasa, bürokrasisi olmasa, siyasi ilgisi olmasa bu sahtekarlık ortaya çıkartılırdı. Hükümet uyuyor, bakanlık uyuyor, bürokrasi uyuyor. Bunun bir nedeni var mı? Var. O zaman bu projeye ortaksınız, çok üzülerek söylüyorum, ortak değilseniz gelin araştıralım birlikte, bu konu nereye gitmişse.”
HDP’nin de verdiği önergenin reddedilmesi üzerine söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, 25 Aralık 2017’de de araştırma önergesi verdiklerini söyledi
Doğan, şöyle devam etti:“Hükümet, bu projenin ortağıdır, bunu açıkça ifade ediyorum. Ortağı olmasa, bürokrasisi olmasa, siyasi ilgisi olmasa bu sahtekarlık ortaya çıkartılırdı. Hükümet uyuyor, bakanlık uyuyor, bürokrasi uyuyor. Bunun bir nedeni var mı? Var. O zaman bu projeye ortaksınız, çok üzülerek söylüyorum, ortak değilseniz gelin araştıralım birlikte, bu konu nereye gitmişse.”
KAYNAK:
[URL]http://www.diken.com.tr/akp-oylariyla-ciftlik-bankin-arastirilmasi-icin-verilen-onergeler-reddedildi/