Merakla beklenen Android 7.0 Nougat'ın final sürümü sonunda yayınlandı. Eğer telefonunuz güncelleme alacaklar listesinde varsa sizde hemen şimdi Android 7.0 Nougat sahibi olabilirsiniz.
Uzun bir geliştirme sürecinin ardından sonunda Google'ın son işletim sistemi olan Android 7.0 Nougat final sürümüyle yayınlandı. Telefonlara pek çok işlevsel özellik kazandıran yeni işletim sistemi her yıl olduğu gibi kademeli olarak cihazlara dağıtılacak. Android Beta programı üzerinden Android 7.0 Nougat'ı dağıtmaya başlayan Google, kayıtları almaya başladı. Eğer sizde Android 7.0 Nougat'a hemen sahip olmak istiyorsanız haberimizi okumaya devam edin.
Google'ın son işletim sistemine sahip olmak için yapmanız gereken tek şey güncelleme için tıklayın ; https://www.google.com/android/beta Bunun için telefonun güncelleştirme kısmından programa kayıt olmanız ve yaklaşık 1.1 GB'lık güncellemeyi kabul etmeniz gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra eğer telefonunuz listede varsa Android 7.0 Nougat güncellemesine kısa süre içerisinde sahip olabiliyorsunuz. Öte yandan eğer Android 7.0 Nougat geliştirici sürümü kullanıyorsanız da hemen hemen aynı işlemleri tekrarlamanız gerekiyor.
Android 7.0 Nougat'ı İlk Alacak Cihazlar Listesi
Nexus 6P
Nexus 5X
Nexus 6
Nexus 9
Google Pixel C
Nexus Player
General Mobile 4G (Android One)
Yukarıdaki telefonlar güncellemeyi alacak ilk telefonlar olarak ilan edildi. Bu telefonlardan sonra Android One platformuna sahip telefonların güncellemeyi alması bekleniyor. Öte yandan güncellemenin diğer telefonlara da birkaç hafta içerisinde dağıtımına başlanacak.
Android 7.0 Nougat Özellikleri Nedir?
Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan ve telefonunuzun en son sürümü alacağından emin olduktan sonra Android 7.0 Nougat kablosuz olarak (OTA) cihazınıza geliyor. Güncellemeyi denetlemek için Ayarlar > Hakkında > Sistem güncellemeleri bölümüne gidin. Yeni işletim sistemi Android 7.0 Nougat aşağıdaki özellikleri ile dikkat çekiyor.
Çoklu pencereler
Yeniden tasarlanmış bildirim alanı
Bildirim yönetim mekanizması
Çift taraflı sayfa tasarımı
Bildirim ayarlarında geliştirmeler ve kişiselleştirmeler
Batarya grafiğinde yenilemeler
Gece modu
Yüksek grafik kalitesi
Alıntı ; Tamindir.