lostyazilim
tr.link

Android Cihazınızın Pil Ömrünü Arttırın

2 Mesajlar 568 Okunma
acebozum
tr.link

EnderGrafik EnderGrafik Profesyonel Grafik İşleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1340
  • Beğeniler 618 / 619
  • Ticaret 231, (%100)
Merhabalar, kendimce android kullanıcılarının paylaştıkları çözümleri yorumlayarak tek konuda birleştirdim. Umarım faydalı olur.


Eğer ki şikayetiniz şarjınızın 4-5 saat içinde bitmesiyle alakalıysa farklı, 1 günü şarj bitmeden tamamlamak ile alakalıysa farklı yollar izlemeliyiz. Android cihazları, dizel bir otomobil gibi düşünün. Ne kadar çok ağırlık olursa mazotu o kadar çok ve hızlı çekecektir. Bu yüzden telefonu sürekli yoracak ve ağırlık bindirecek eklentilerden, fazlalıklardan ve gerekirse zevklerimizden kaçınıyoruz.




1- Android Widgetleri

Bu eklentilerden kastımız android widgetleri. Widgetler telefonları inanılmaz yoran eklentilerdir. Örneğin neredeyse hepimizin kullandığı hava durumu widgeti. Ne kadar masum görünüyor değil mi? 2 bulut 1 güneş birde hava sıcaklığı yazar. Ama inanın 7/24 bağlı olduğu sunucudan veri transferi yaparak telefonunuz uyku modundayken bile ciddi şarj sömürür. Bu yüzden mümkün olduğunca widgetlerden uzak duruyoruz.

2- Ana Ekran Parlaklığı, Duvar Kağıdı ve Tema

İşte en büyük şarj sömürme canavaları bu dehşet verici 3’lüdür. Android animasyonlu duvar kağıtları bir kan emicidir. Sürekli şarj sömürür. Animasyonda hareket eden her obje telefonu yorar, cpu kullanır ve bataryadan çalar. Bu yüzden mümkün olduğunca sade ve tek renk duvar kağıtları kullanmalıyız. Eğer ki android telefonunuz Amoled teknolojili bir ekrana sahipse kullanacağınız ekran kağıtları ve android temalar siyah ve siyah tonları olmalıdır. Çünkü Amoled ekran renk canlılığı katan ver her rengin her tonunu size vermeye çalışır ve haliyle inanılmaz bir enerji kullanır. Ben şahsen siyah bir wallpaper kullanıyorum. Ekran parlaklığı ise temel bir sorundur. Parlaklık, şarj kullanımıyla doğru orantılıdır. Parlaklık seviyesi arttıkça şarj kullanımı artar, pil ömrü kısalır. Güneşli bir havada dışarıdaysanız ekranınızı görebilmek için mecburen parlaklığı 70-80 seviyelerine çekiyoruz, bu mecburi birşey. Ama onun dışında parlaklığımız 25-35 arası bir değerde olmalıdır. Bu insan gözünün algılayabileceği ve zorluk çekmeyeceği bir seviyedir. Benim parlaklık seviyem fix olarak 32’dir. Birde unutmadan otomatik parlaklık ayarlayıcılar var artık. Bunların doğru çalıştığından şüphem var açıkcası. Karanlık bir odada kullanıyorken 60 70 lere kadar çekiyor. Halbuki karanlık odada parlaklık 0 bile olsa zorlanmadan görebiliyoruz tüm herşeyi. Android oyun indir devi sonapk.net’in yazısını okuyorsunuz.

3- Wi-Fi, GPS, Mobil Veri, Bluetooth ve 3G

Şimdi geldik zurnanın tırt dediği yere. Başlıktakileri okudunuz ve içerik hakkında bir fikriniz var evet biliyorum. Şimdi, varsayıyorum internet paketiniz var. Bu yüzden Wifi yerine Mobil veri kullanıyorsunuz. Bu sırada Wi-fi’niz açık olmasın. Gece uyuyacaksınız ve telefonunuz açık. Hepsini kapatın. Hiç biri açık kalmasın. Bu hem size messenger programlarından mesaj gelmesine engel olup huzurlu bir uyku sunacak hemde şarj ömrünüzü uzatacaktır. Ayrıca bir bilimsel deneye göre telefonunuz yakınınızda uyursanız ve 1 hafta boyunca mobil veriyi veya wifi’yi açık bırakırsanız ciddi baş ağrısına sebep oluyormuş. Sebebi normal seviyenin üzerinde radyasyon alınmasıymış. Bakın, sağlığınızıda düşünüyorum. Ayrıca GPS’i de kapatmanızı öneririm. Çünkü sürekli olarak uydulara konumunuzu aktararak ciddi şarj yemektedir. Ama bunu söylerken vebal almamak için şunuda ekleyeceğim. Varsayın telefonunuz çalındı ve GPS kapalı. Bu ciddi bir sorun çünkü telefonunuzu bulmanız için GPS ciddi bir çözüm. Yerini bu şekilde tespit edebilirsiniz.

4- Arka Planda Çalışan Uygulamalar ve RAM Kullanımı

Telefonunuz boştayken kullandığınız uygulamaları kapatın. Arka planda çalışıyor olması demek işlemcinin bunları çalışır halde tutmak için performans harcadığı gerçeğidir. Bu da haliyle şarjı sömürür. Bu yüzden kullandığınız program veya oyunla işiniz bittiği an sonlandırın. Bunun için bir çok program var ki bazıları sürekli açık olduğu için ciddi şarj yiyor. Yalnız 1 tanesi var ki şarj neredeyse hiç yemiyor. Bu programı indirmek için ES Task Manager(Task Killer) apk indir tıklayınız. Kurulumu çok basittir. İndirip çalıştırıyorsunuz kendisi optimize olacaktır.

5- Oyun Sevdalıları Şarjı Az Tüketmek için Ne Yapmalı

En çok yaşanan sorun bu olsa gerek. Bu konuda yapacak pek birşey yok aslında. Oyunun grafikleri ne kadar iyiyse o kadar şarj yiyecektir. Belki parlaklığı kısıp oynayabilirsiniz bu bir nebze olsun tüketimi azaltır. Hele oyun birde online ise iş çok zor. Yapacağınız şeyler sınırlıdır. Ya android oyundan yada şarjdan fedakarlık yapacaksınız. Fakat bir uygulama ile bu şarj sorununun önüne geçebilirsiniz. Battery Doctor apk indir tıklayarak bu uygulamayı kurabilirsiniz. Farkı hissedeceksiniz.

6- Telefon Şarj Bataryası Kalibrasyonu

En önemli kısımlardan birisi budur. Öncelikle bir dipnot geçeyim. Siz siz olun telefonunuz şarjdayken ciddi şekilde batarya tüketen(oyun oynamak gibi) işlemler gerçekleştirmeyin. Bu kısa sürede bataryanızı bozacaktır. Şarj bataryası kalibrasyonu nasıl yapılır diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bu şu demek oluyor. Mesela kendimize çay doldururken ne yaparız, bardağa bir dudak payı bırakırız. Yapımcılarıda telefonları böyle yazılımlıyorlar. Bataryada bir boşluk bırakıyorlar ve bu boşluk bize hep dolu görünüyor. Halbuki şimdi size bu boşluğu bile nasıl dolduracağınızı anlatacağım. Ardından kalibrasyon nasıl yapılır anlayacaksınız. Bu işlem şöyle gerçekleşiyor;



Adımlar sırasıyla şöyle olacaktır;

Telefonunuzun şarj göstergesi %100 olana kadar bekliyoruz.
Telefonu şarjdan çıkarıyoruz ve kapatma tuşuna basıp kapatıyoruz.
Telefonu yeniden şarja takıyoruz ve ne kadar vaktiniz varsa o kadar bekleyin ki bu saatler bile sürebilir.
Telefonu tekrar şarj cihazından çıkar ve açıyoruz.
Telefonumuzu tekrar açtıktan sonra 5 dakika kadar hiçbir şey yapmadan bekliyoruz. Bekleme esnasında şarjda bırakmıyoruz.
Telefonumuzu tekrar kapatıyoruz ve en 25-40 dk arası bir zaman dilimi kadar tekrar şarja takıyoruz.
Şimdi şarjdan kurtarıyoruz cihazımızı ve kalibrasyonu tamamlamış oluyoruz. Güle güle kullanın.

Kalibrasyon işlemini 1 defa yaparsanız tekrar yapmanıza gerek kalmaz. Fabrika ayarlarına dönene kadar cihaz bu şekilde hep kendini dolduracaktır. Hayırlı olsun.

Yazımızı burada sonlandırıyorum. Yapamadığınız veya problem yaşadığınız yerler için yorum bırakın, yardımcı olalım. İyi günler.

Kaynak : Android Şarj Sorunu
 

 

wmaraci
webimgo

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
bunlar bildiğim şeylerdi fakat yinede bilmeyen arkaşlar için ideal hepsini yapsanda günü kurtarmak oluyor adam gibi pil çıkartsalar ek yeni android sürümüde gelse daha iyi olacağını umuyorum
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al