Türk insanı olarak "çılgın projeler"e alışığız fakat bu projeyi görünce eminim sizler de oldukça şaşıracaksınız. Parlak telefonları ile tanıdığımız Apple şimdi de kendine dev bir kampüs inşa etmeyi planlıyor. Gelin Campus 2 adını taşıyan bu ilginç yapıya bir göz atalım.



Son olarak ortaya çıkan 2 milyar dolarlık ek masraf ile toplamda 5 milyar dolara mal olacak bu proje Apple'ın şu an kullandığı merkeze yakın bir yere kurulacak. Şirketin 1993 yılında tamamlanan eski merkezi sizin de tahmin edebileceğiniz üzere inanılmaz büyüme sergileyen Apple'a yetersiz gelmeye başlamış ve bunun üzerine Cupertino şehrinde yer arayışlarına başlanmıştı. Kullanılabilir alanın kısıtlı olduğu şehirde Apple çareyi bir kısmı HP'ye ait olan arsaları satın almakta bulmuş.




Spor salonu, Ar-Ge laboratuvarlarının da dahil olduğu bir çok bölüme sahip olacak yeni üs tam tamına+260.000 metrekare boyutunda olacak. Aynı zamanda devasa bir konferans salonu da planlar arasında, sunum yapmaktan ayrı bir zevk alan Apple CEO'ları için müthiş bir haber! Aynı zamanda LEED serfitikasına sahip olacak bu binanın 2015'te bitirilmesi planlanıyor. (Çevreci bina tasarımlarına verilen LEED serfitikasına sahip olması oldukça sevindirici.) Umarız Apple yeni üssünde teknoloji dünyasına çok daha fazla yenilik kazandırır. Lafı fazla uzatmadan yayınlanan diğer resimler ile sizi baş başa bırakalım ;







Kaynak: SosyalKare.com