Apple, Smart TV Piyasasını Sarsmaya Geliyor

Apple, televizyon ve video üzerine uygulamalar yapan Matcha.tv adlı şirketi kendi bünyesine kattı. Teknoloji devi, bu hamle ile Smart TV piyasasına da göz kırptı.

Halihazırda Apple TV adlı projesi hayatta olan şirket, piyasanın nabzını daha yakından tutmak istiyor. Apple, kendi ürettiği elektronik cihazlar ile TV’sini senkronize ederek daha güçlü hale gelmek istiyor.

Çok ucuz bir meblağa (1 ila 1.5 milyon dolar) Matcha.tv şirketini satın alan Apple, TV piyasasında önemli bir hamleye imza atmış oldu.

Mayıs ayına kadar İOS’da faaliyet gösteren uygulamalardan biri olan Matcha.tv, ABD’nin en başarılı içerik sağlayıcılarından biri konumundaydı. Kablolu TV, çevrimiçi video hizmetleri ve dijital video platformları, uygulamanın başlıca içeriklerini oluşturuyordu.

Bu uygulama ile kullanıcılar, filmlerini ve videolarını diledikleri şekilde yönetebiliyorlardı. Ayrıca uygulama ile sosyal mecralara bağlanarak arkadaşlarınızın neler izlemeyi tercih ettiğini görebilmeye ve onları yorumlayabilmeye de imkan sağlanıyordu.

Matcha.tv uygulaması, uzun bir süre App Store’da en iyi 15 eğlence uygulaması arasında yer aldı.

Apple’ın Matcha.tv adlı uygulama şirketini alması, birçok kişi tarafından iTV’nin altyapısına bir yatırım olarak yorumlandı. Apple, başarıyla TV ve video içeriği sağlayabilen bu şirket aracılığı ile büyük bir mesafe kat etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Apple, Smart TV Piyasasını Sarsmaya Geliyor!