lostyazilim
tr.link

Asgari ücrete yapılan sizce tatmin edici mi?

13 Mesajlar 1.760 Okunma
lstbozum
tr.link

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Asgari ücretle çalışan herkesin ev geçindirdiğini niye varsayıyorsunuz? Asgari ücretle genelde vasıfsız ya da askerliğini yapmamış insanlar çalıştırılıyor. Mesela bir evde 3-4 asgari ücretli çalıştığı durumlar olabiliyor. Bir lafı konuşurken tüm detaylarını enine boyuna tartışmak gerekiyor. 8 milyon asgari ücretliyi birkaç binlik bir kitleye göre yorumlamak akla mantığa uygun bir yaklaşım değil.

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri
wmaraci
reklam

Sskgunlugu Sskgunlugu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ......
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 61 / 83
  • Ticaret 10, (%90)

sametweb adlı üyeden alıntı

Asgari ücretle çalışan herkesin ev geçindirdiğini niye varsayıyorsunuz? Asgari ücretle genelde vasıfsız ya da askerliğini yapmamış insanlar çalıştırılıyor. Mesela bir evde 3-4 asgari ücretli çalıştığı durumlar olabiliyor. Bir lafı konuşurken tüm detaylarını enine boyuna tartışmak gerekiyor. 8 milyon asgari ücretliyi birkaç binlik bir kitleye göre yorumlamak akla mantığa uygun bir yaklaşım değil.

Dostum evet dediğin gibi bir evde 3-4 tane olabiliyor ama 1 tanede olabiliyor. Niye bunları gözden gelmek işinize geliyor, anlamıyorum. Size isimde verebilirim, çok sağlam firmalar bile asgari ücret veriyor. Onlar bu durumu koz olarak kullanıyor. İstersen alırsın, istersen almazsın. Çünkü sırada bekleyen insan çok. Bence dediğin binlik orandan daha fazla bir oran. Asgari ücretli insanların çoğunun ev geçindirdiğini varsaymıyorum, biliyorum

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Amacım gözardı etmek değil. Tabii ki asgari ücretle ev geçindiren de var, asgari ücret aldığı için evlenmek isteyip de evlenemeyen de var. Ama bu durumundan mağdur olan 100 bin kişi varsa, buna sebep olan belki 30-40 milyon vatandaş var. Devlet hesabını kitabını yapar, ne verebiliyorsa verir. Ben şu andaki hükümetin verme imkânı olup da vermeyeceğine asla inanmıyorum. İktidarlarını korumak için vs. ne amaçla olursa olsun bir şekilde olsa verirler. Asıl dikkat çekilmesi gereken şeyin kayıtdışı ekonomi olduğunu söylemeye çalışıyorum. Çünkü bataklık burası, birçok sorun bundan dolayı ortaya çıkıyor.

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al