lostyazilim

Bebek tuzlanır mı?

6 Mesajlar 1.220 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

idm27 idm27 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 205
  • Beğeniler 50 / 66
  • Ticaret 6, (%100)
Kendime ait bir makalem. Yazım hatalarım olmuş, şimdi farkettim..

Anadolu da çok eski bir yöntemdir bebek tuzlama. Yenidoğan bebeklere ebeveynlerce yada aileye yakın tecrübeli kişiler tarafından uygulanır. Bazı yöreler de bebek 20 ve 40 günlük olunca iki seans şeklinde de uygulandığı bilinmektedir. Ilık banyo suyuna az miktarda tuz katmak suretiyle light, yoğun tuz kullanımı ile de hard uygulanlar da var.

Bebeğin tenine masaj yaparak uygulanıyor, tuzun ten ile bütünleşmesi arzulanıyor. Bebeğin koltukaltı, apışarası ve tez bezi aktivitelerinin olduğu diğer bölgelere de özellikle çok daha fazla tuz koyuluyor. Bebek tuzlama yöntemi ile amaçlanan şey, bebeğin büyüdüğün de terinin kokmaması, teninin soğuğa ve sıcağa karşı direnç kazanması, alerjik enfeksiyonlara karşı güçlü olması gibidir.

Israrla yenidoğanlara uygulanan bu tuzlama ritüeli aslında bebek için son derece zararlıdır. Ancak kimse bilincinde değil. Tecrübelidir diyerek yaşlı kadınlara teslim ettiğiniz yenidoğanınız tuzlanırken çok acı çekmektedir. Tuz bebeğinizin teninden suyu emerek bebeği anlık olarak susuz bırakmaktadır. Yoğun su kaybından sonra zaten son derece hassas olan bebeğin metebolizması şoka girecek kadar tehlikeye girmektedir. Şuursuzca yapılan tuzlama ritüeli yüzünden aniden hayatını kaybeden bebekler çoktur.

Ayrıca tuzlamanın hiçbir faydası da yoktur. Bu bilimsel bir gerçektir. Teri kokmasın diye uygulanan yöntem aslında son derece gereksizdir çünkü yenidoğanların henüz ter bezleri bile gelişmemiştir. Bebeğin cildini korumaz, tam tersi alerjik hastalıklara karşı güçsüz durumda bırakır. Teri kokmayan insan yoktur. Kiminin ki çok kötü kokar, kimin ki az. Ancak bunun tuzlamayla ilgisi yok, bu tamamen insanın ten yapısı ve ter bezlerinin aşırı çalışmasından kaynaklanıyor. Tuzlanıp ta teri kokmayan hiç kimseye rastlamadım. Çocuk doktorları da önemle üzerin de duruyor bu konunun, aman tuzlamayın diyorlar.

Çoğuğu tuzlamak yerine yaz aylarında tenini bol bol havalandırın, güneşten koruyun, doktorunuz kontrolün de ılık suyla duş aldırın, emin olun daha çok faydasını göreceksiniz. Bu eski bir yöntem, herkes tuzlanıyor, ben de tuzlandım, çoçuğumda tuzlanacak diye bu saçma yöntemi zavallı bebeğiniz de uygulatıp cahillik etmeyin. Bu yazıya inanmıyorsanız doktoronuza sorun. Doktorada herşey sorulmaz ki kardeşim, doktor böyle şeylerden anlamaz, ben bildiğimi okurum diyorsanız o zaman sizlere şunu diyeyim biryeriniz ağrıdı zaman hemen doktora gidip O’na sormak istiyorsunuz, ilaç arıyorsunuz… söz konusu bebeğiniz olunca neden kocakarı yöntemlerine başvuruyorsunuz.

Sözün özü, bilimsel hiçbir dayanağı olmayan ve çocuk doktorlarının asla önermediği bu faydasız ve zararlı yöntemi bebeğinize uygulayarak veya uygulatarak O’nun o narin cildini acıyla yakıp tutuşturmayın.

http://gaziantepfan.com/haberler/kose-yazarlari/bebek-tuzlanir-mi.html

wmaraci
reklam

patronn patronn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek ogrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 7 / 10
  • Ticaret 2, (%100)
Banana yapmislar zamaninda ama bende ise yaramadi azicik terledigimde teke gibi kokuyorum :(

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Yazı da sizin de dediğiniz gibi yazım hataları var. Bunun yanı sıra, anlatım bozuklukları ve yazının içinde anlam veremediğim İngilizce kelimeler var.
contentwriter Sueda idm27

kişi bu mesajı beğendi.

https://populertarim.com

idm27 idm27 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 205
  • Beğeniler 50 / 66
  • Ticaret 6, (%100)

olesore adlı üyeden alıntı

Yazı da sizin de dediğiniz gibi yazım hataları var. Bunun yanı sıra, anlatım bozuklukları ve yazının içinde anlam veremediğim İngilizce kelimeler var.

Eleştirileriniz için teşekkür ederim, anlatım bozukluğu olan bölümleri ve ingilizce ifadeleri belirtir misiniz..

wmaraci
wmaraci

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
şu tuzlayalımda kokmasın mevzusunu insanda deneme olayı garip ve saçmaymış...

ilginciz ilginciz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ceyrancı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 76 / 123
  • Ticaret 1, (%100)
İlk defa duydum :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al