Bellekyı silen ve düzmece hatıra oluşturan beyin çipi geliştirildi

Christopher Nolan'ın dünyaca tanınmış kişi filmi Inception'ı izleyenler hemen anımsayacaktır. Ancak biz yeniden de izlemeyenler için söyleyelim, filmdedüşler aracılığı ile insanların beyinlerine hatıralar yerleştiriliyor, olan hatıralar siliniyordu. İşte bu tarz olayların yalnızca bilim-kurgu filmlerinde olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Zira AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİSavunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı başka bir deyişle DARPA tarafından bu dediğimiz olayları yapabilecek bir beyin çipi geliştirildi.

Bu tüyler ürpertici gelişmenin hangi emellerle kullanılacağı ise hala bilinmiyor. İnsanlara düzmece hatıralar yerleştirerek neler yapılabileceğini bir düşünün.

Bir sinirbilimci olan Joseph LeDoux konuyla ilgili olarak, DARPA'nın bu tarz çalışmalarına tam gaz devam ettiğini ve ajansın bu çipleri beyne yerleştirmekle neyi amaçladıklarını bilmediğini söyledi. Bu çiplerin bir takma olarak nitelendirilebileceğini söyleyen LeDoux, kol veyahut bacak yerine bunda belleknız düzeltilecek.