Hocam yazdıklarında kadın düşmanlığın açık açık sırıtyor, hiç kusura bakma...
Kimse suç işleyen kadın ceza almasın demiyor, elbette suç işleyen cezasını çekecek.
Ancak sen de ben de biliyoruz ki bu ülkede yasal eşitlik hakkı olan kadınlar fiiliyatta hep ikinci sınıf. Hatta bazen ikinci sınıf bile değil, insan sayılmıyor,
mal gibi alınıp satılıyor. Suç ve suçlu konsuunda genelleme yapmak yanıltır,
her olay kendi içinde değerlendirilmeli. Ancak ülkemizde siyasilerin de yönlendirmesi ve desteğiyle yükselen bir kadın düşmanlığı sözkonusu, özellikle dinci gerici çevrelerde.
Kadını toplumsal hayattan dışlayan, erkeğe köle mertebesine hapsetmeye çalışan ortaçağ kalıntısı hastalıklı bir ruh hali. Ve bu ruh halinin toplumsal yansıması da kadına şiddet oluyor genelde. Anlamamkta ısrar edebilirsin, ama dön bi bak çevrene.

greatwork adlı üyeden alıntı

Karikatürname

Kadın öldürünce haketti, erkek öldürünce şiddet öylemi?

Ölenin, öldürenin cinsiyetine bakılmaz. Özelikle 'erkek şiddeti' diye vurguluyorsunuz fakat, biz kendi öz çocuğunu öldüren anneleri de iyi biriliriz.

Kadın merhametli, erkek gaddar algısını yarattınız bu ülkede yıllarca. Fakat gerçekleri görmeye başladı artık halk. Birtakım Avrupa fonlarından beslenen kadın dernekleri yıllarca sahte tecavüz, kadına şiddet olaylarından prim yaptı. Bir katil sırf 'kadın' olduğu için kahraman gibi karşılandı! Ama kocasını üst komşusuyla aldatan kadını, kocası öldürünce dünyanın en kötü adamı ilan edildi bu ülkede. Umarım gerçekleri görür, düşünce yapınızı değiştirirsiniz. Saygılarımla.