-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
D** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%90)
Türkiye’de imam hatip lisesi patlaması yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre; 2002 yılında Türkiye’de 450 imam hatip lisesi faaliyet gösteriyordu. Öğrenci sayısı ise 71 bindi. Bu sayı her yıl arttı.
Türkiye'de 1017 adet İmam Hatip Lisesi bulunuyor. Buna karşın;
Fen Lisesi sayısı sadece 292.
Güzel Sanatlar Lisesi sayısı 73.
Spor Lisesi sayısı ise 55.
Dini eğitim ile pozitif bilimleri birlikte almak isteyenler İmam Hatip Liselerini tercih ediyor. Ancak sanat eğitimi ve pozitif bilimleri birlikte almak isteyenler için bir alternatif sunulmuyor. İşin içinde biri olarak söylüyorum herhangi bir enstrüman öğrensin istiyorsanız çocuğunuz 4 saat için 200 lirayı gözden çıkarmak zorundasınız. Buna karşın Milli Eğitim ve Diyanetin ortak düzenlediği Kuran kursları ücretsiz olarak eğitim veriyor. Bu kursların haricinde çeşitli vakıflar yine ücretsiz dini kurslar sağlıyor. Fakat tiyatro, müzik ya da resim üzerine konservatuvarda eğitim almak isteyen biri yetenek sınavlarına hazırlanmak için büyük meblağları gözden çıkararak kurs almak zorunda. Hal böyle olunca ister istemez soruyor insan bu kadar İmam Hatip Lisesi gerekli mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
Her şey gerektiği kadar yapılsaydı bu ülkede, yaşanılabilir bir hal alırdı.
5 kişi bu mesajı beğendi.
http://www.alicankosedag.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
ahh ahhh çok şey yazardım da neyse :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
gerek yok yazma, burada her konuda haklı olduğunu zanneden arkadaş çok, olay çıkıyor sonra :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
şuanki imam hatipler gerekli
gereksiz olan hemen her köşeye açılan özel üniversiteler ve oralarda amaçsız okuyan öğrenciler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Muhasebe, Blogger
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gereksiz yapı çok bu ülkede. Benim evimin 500 600 mt ilerisine bir imam hatip yapıldı. Mesela buraya gerekiyordu o okul. Gerekiyordan kastım, çocuklarını imam hatip lisesinde okutmak isteyen aileler olabilirdi ve yakınlarda yoktu bu okul. Yapıldı lafım yok. Ama inanın 7 katlı okul, yangından mal kaçırır gibi dikildi ışık hızıyla. Yani benim sokağımın yolu 4 yıldan beri asfalt yüzü görmezken, bir anda 7 kat okulu dikince insan altında başka şeyler arıyor tabi normal.
www.hakancolak.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Proje Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
ermaneray adlı üyeden alıntı
şuanki imam hatipler gerekli
gereksiz olan hemen her köşeye açılan özel üniversiteler ve oralarda amaçsız okuyan öğrenciler.
imam hatipteki öğrencilerin ne amacı var Allah aşkına? Bir mahalleye 4-5 tane İmam Hatip açıyorsun yetmiyor, ilkokullarıda imam hatip şekline dönüştürüyorsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
halk eğitim merkezlerinde ve gençlik merkezlerinde sürekli her türlü kurslar düzenleniyor
herkes katılabiliyor ayrım yok