A Milli Futbol Takımımız, EURO 2012 Finalleri yolunda son sınavlarını, playoff turunda Hırvatistan karşısında verecek.

A MİLLİ TAKIM 487. MAÇINA ÇIKIYOR

A Milli Takım, Hırvatistan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçıyla birlikte 487. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 257'si resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 486 maçta, 175 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 629 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

HIRVATİSTAN İLE 5. RANDEVU

A Milliler, Hırvatistan'la ise tarihindeki 5. maçına çıkacak. Ay-yıldızlı takım şimdiye kadar oynanan 2'si resmi, 2'si özel 4 maçtan 1'ini kaybederken, 3'ünde berabere kaldı. A Milli Takım, Euro 2008'de Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçında rakibini penaltı atışları sonucu 4-2 yenmişti.

ARDA, BURAK VE GÖKHAN

Türkiye'nin, evinde Hırvatistan'a karşı oynayacağı UEFA EURO 2012 play off maçında rakibine karşı en büyük kozlarının Arda Turan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül olacak. Türkiye'nin UEFA EURO 2012 elemelerinde kaydettiği son sekiz gol, bu oyuncular tarafından hazırlandı ya da bu futbolcular tarafından rakip filelere gönderildi.

Arda Turan eleme maçlarında attığı 4 golle Türkiye'nin elemelerdeki en skorer oyuncusu olurken iki de asist yaptı. Atletico Madrid forması giyen yıldız oyuncu, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'le birlikte Türkiye'nin play-off'a kalmasında büyük katkıda bulundu.

Arda Turan ile birlikte, Azerbaycan karşılaşmasında attığı golle takımının play-off lara kalmasını sağlayan, Belçika karşısında attığı beraberlik golüyle takımına önemli puan kazandıran Burak Yılmaz da eleme maçlarında attığı 3 golle etkili oldu.

Fenerbahçe' nin 26 yaşındaki sağ bek oyuncu Gökhan Gönül, elemelerde forma giydiği maçlarda skora bir gol ve iki asistle katkı sağladı. Oyuncu ayrıca çektiği 3 şutta da yüzde 100 isabet oranı yakaladı.

MUHTEMEL 11'LER

[COLOR=Red]TÜRKİYE[/COLOR]
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Egemen Korkmaz
Servet Çetin
Hakan Balta
Selçuk İnan
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu
Hamit Altıntop
Arda Turan
Burak Yılmaz

HIRVATİSTAN
Pletikosa
Srna
Corluka
Simunic
Pranjic
Rakitic
Modric
Dujmovic
Perisic
Eduardo
Mandzukic

STAT: Türk ******* Arena
SAAT: 21:05
HAKEM: Felix Brych
YAYIN: Star TV - Bölümlü Haber Canlı Anlatım Servisi

KAYNAK: FANATİK