Bu resmi oylamak için tıklayınız



Şu yazımda gemi hakkında biraz bilgi vermiştim. Maksimum hızı, tipi, nereden geldiği vs. Bu sabah kalktığım da bir baktım aynı gemi tekrar gelmiş :) Samsun limanına bu kadar büyüklükte gemiler pek uğramaz. Hemen bunun hakkında bir yazı yazmak istedim :)

Geçen... bu kelimeden sonra geminin en son Samsun'a geldiği tarihi yazmak için bundan önce gemiyle ilgili yazdığım yazının tarihine bakınca içim gitti ya... Tam bir yıl olmuş 5 Nisan 2011 Salı. Bugün martın 10'u.

1 sene önce haberlerde, geminin kastamonu açıklarında petrol arayacağı söylenmişti. Şimdi ise Samsun açıklarında petrol arayacağını tahmin ediyordum ki, yazıyı yazarken yazdığım konu ile ilgili bilgi alma işini bir arada yapınca işler biraz karışıyor.

Olay şu;


Karadeniz'de Nisan ayından bu yana petrol ve doğalgaz arayan ancak her hangi bir bulgu elde edemeyen sondaj gemisi Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu) gemisi, kulelerinin sökülmesi için Samsun'a geldi.


Gemi İstanbul Boğazından geçerken kuleler sorun çıkaracağı için Samsun Limanı'na kulelerini sökmek için gelmiş. Gemi, nisan ayından bu yana iki kuyuda (Kastamonu-1 ve Sürmene-1) petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını yaklaşık 5000 metre derinlikte yapmış olmasına rağmen eli boş döndü. Sağlık olsun ne diyelim :) Belki başka zaman.

Bu linkten gemi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: Deepwater Champion eli boş dönüyor