netbozum
tr.link

disk kadın işçi Oya baydak'ı linç ettirdi

4 Mesajlar 1.289 Okunma
acebozum
tr.link

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)
DİSK/Genel-İş binasında çaycı olarak çalışan Oya Baydak 3 gündür eylem yapıyor. yaklaşık 30 kişilik grupta bu eyleme destek verirken, DİSK li 200 kişi bu diğer işçilere saldırdı.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1456987-diske-bagli-isciler-cayci-kadini-dovdu

sözde işçinin haklarını savunan, eylemler yapanlar sıra kendilerine geldiğinde 200 kişiyle eylem yapanlara nasıl saldırıyor izleyin. sözde işçiyi savunanlar nasıl patronlarını savunuyor izleyin.

googleasistan
reklam

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Türkiye'de gerçek bir sendika göremedik zaten hepsi böyle .

Olayın detaylarını falan okudum tamamen rezalet. Böyle gerizekalılık olmaz sendika nasıl eylem yapan işçiye saldırabilir ? Bölge temsilcisi nasıl bunları buradan temizleyin emri verebilir aklım almıyor. Sözde karşı oldukları sistemden ne farkları var ki ?

Kani Beko onuru varsa bu olayda adı geçenleri görevlerinden alıp kendi de istifa etmeli. Devletin, işverenin arka bahçesine çevirdikleri sendikalardan bir halt olmaz kimseye de hayır gelmez. Zaten bizde ki sendikalar işçiden yana olsa çoktan genel greve çıkıp bu asgari ücret rezilliğine son verdirirlerdi, işçi ölümlerine engel olmaya çalışırlardı gerekirse her sorun düzelene kadar topluca hayatı durdururlardı. Hiç bir bok yaptıkları yok işte arada eylemlere katılım sağlayıp solcuların işçilerin gazını alıyorlar o kadar.
sterk

kişi bu mesajı beğendi.

sterk sterk boş kalsın olunca yazarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Atama bekliyor
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 339 / 338
  • Ticaret 6, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Türkiye'de gerçek bir sendika göremedik zaten hepsi böyle .

Olayın detaylarını falan okudum tamamen rezalet. Böyle gerizekalılık olmaz sendika nasıl eylem yapan işçiye saldırabilir ? Bölge temsilcisi nasıl bunları buradan temizleyin emri verebilir aklım almıyor. Sözde karşı oldukları sistemden ne farkları var ki ?

Kani Beko onuru varsa bu olayda adı geçenleri görevlerinden alıp kendi de istifa etmeli. Devletin, işverenin arka bahçesine çevirdikleri sendikalardan bir halt olmaz kimseye de hayır gelmez. Zaten bizde ki sendikalar işçiden yana olsa çoktan genel greve çıkıp bu asgari ücret rezilliğine son verdirirlerdi, işçi ölümlerine engel olmaya çalışırlardı gerekirse her sorun düzelene kadar topluca hayatı durdururlardı. Hiç bir bok yaptıkları yok işte arada eylemlere katılım sağlayıp solcuların işçilerin gazını alıyorlar o kadar.

Her şeyin artık b..u çıktı valla şu olaydan sonra.
Zaten o metal işcileri ne oldu nasıl da büyüdü o eylem hepside birlik içinde ama ne oldu birlik bozuldu sattılar bizi yani kendini satan adi ..... diyoruz biz onlara.Ben sendika mendikaya üye değilim özellikle bu son eylemden sonra hiç.Zaten nerde sendika tarzı kuruluşlar çok varsa o ülkede adalet olmadığı anlamına gelir.Felsefik açıdan baktım ve gayet doğruda...

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

sterk adlı üyeden alıntı

Her şeyin artık b..u çıktı valla şu olaydan sonra.
Zaten o metal işcileri ne oldu nasıl da büyüdü o eylem hepside birlik içinde ama ne oldu birlik bozuldu sattılar bizi yani kendini satan adi ..... diyoruz biz onlara.Ben sendika mendikaya üye değilim özellikle bu son eylemden sonra hiç.Zaten nerde sendika tarzı kuruluşlar çok varsa o ülkede adalet olmadığı anlamına gelir.Felsefik açıdan baktım ve gayet doğruda...

Yanlış aksine sendikanın olmadığı ülkede demokrasiden adaletten söz edilemez. Devletin siyasetin müdahalesi olmadan kendi içinde iyi işleyen bir sendika işçinin sigortası kadar önemlidir ve gereklidir.

Türkiyede böyle samimi sendikaların olmama nedeni halk olarak birlik anlayışı yok, sendika komünisttir beladır yanılgısı var, siyaset her dönemde sendikalara müdahale ediyor kontrol altında tutmaya çalışıyor .

Ben kendi çevremden biliyorum bir arkadaşımın çalıştığı fabrikada sendika istiyoruz sesleri çıkınca patron işçileri topluyor siz sendikayla benim neyse burasını yazmayayım ağır küfür ediyor ve isteyenler bu tarafa ayrılsın tazminatları neyse alsın s.. gitsin burdan diyor ve sadece 3-4 kişi ayrılıyor. Düşünün yüzlerce çalışanı olan yerde yüzlerine karşı analarına küfür yiyip işe devam eden bir halktan bahsediyoruz arkadaşım da bu lafları yiyip çalışmaya devam eden grupta üstelik kendi evi ve arabası var işsiz kalsa kaybedeceği hiç bir şey yok fiziki olarak da çok güçlü hamallık yapar yine evini geçindirir , örneklerini çalışma hayatımda çok gördüm. Annesine küfür edebilecek birine para kazandırmaya devam etmek isteyen insanlardan ne beklenir ? Bunların kuracağı sendikadan kime ne hayır gelir ?

İşin temeli insanda bitiyor, eğer onurlu insan olsalar son bursa olayında dünya işçi sonradan işten atıldığında aldıkları zamma bakmaz topluca iş bırakırlardı. Tamamı onursuz. Onursuz yaşayacağıma aç kalırım limon satarım değil limon satacağıma işsiz kalacağıma onursuz yaşarım diyen insanlar.

Aptal insanlar bilmiyor ki : Canı veren Allah rızkı da elbet bir yerden verir kimse aç kalmaz ...
sterk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al