3D yazıcılara bir yeni tür daha eklendi. Karbon fiber, fiberglass, PLA ve naylon ile ürününüzü yazıcıdan temin edebilirsiniz. Ürünün adı The MarkOne ve Markforget tarafından üretildi.

Bu yıl 3D yazıcılar için çok güzel bir yıl olacak gibi görünüyor. CES 2014‘te, 3D yazıcılara ilgi büyüktü ve 499 dolara çıkacağı söylenen bir yazıcı yılın ilk bomba haberi olmuştu. Bunun haberini daha önce yapmıştık [bkz. 499 Dolara 3D Yazıcı]. Bana göre, 3D yazıcıların ikinci bomba haberi ise karbon fiber 3D yazıcı haberi olacak.

Evet, teknoloji her geçen gün gerçekten çok hızlı ve çok güzel yerlere gidiyor. Karbonfiber 3D yazıcı hiç beklenmiyordu. Herkese bir sürpriz gibi bir şey oldu. Üstelik bunu çıkaran firmanın yarış arabaları ve uçaklar için kanat üreten bir firma il bağlantısı olduğuda söyleniyor. Karbon fiber yazıcıyı çıkaran firmanın adı ise MarkForged. Karbon fiber yazıcı diye çağırıyoruz ama onun gerçek adı The MarkOne.



Yazıcıdan 4 farklı malzeme ile ürününüzü üretebiliyorsunuz. Bu malzemeler; kabonfiber, fiberglass, PLA, naylon olarak açıklandı. Ürününüzü yazıcıdan çıkarabilmeniz için STL ve OBJ denilen 3 boyutlu çizim projenizi yaratıyorsunuz. Yani yazıcı STL ve OBJ uzantılarını destekliyor. Ayrıca üreteceğniz ürünün belli bir boyutu var. Ürününüz en fazla 30cm x 16cm x 16 cm büyüklüğünde olabiliyor. Ürün satışı haziran ayında başlayacak ve ürün fiyatınında 5.000 $ olacağı söylendi.

Kaynak : http://teknofiber.net/2014/01/dunyanin-ilk-3d-karbon-fiber-yazicisi-uretildi.html