Orijinal içeriğe yatırım yapmaya başlayan Facebook'tan yeni bir dizi geliyor. Five Points isimli dizi sosyal medya sitesinden onay aldı.



Scandal dizisiyle bilinen Kerry Washington’ın yapımcılarından olduğu Five Points, Facebook'un orijinal içerik yayını yapacağı Watch’ta yayınlanacak. Chicago’nun güneyindeki bir lisede geçecek olan dizi, beş öğrencinin eşsiz bakış açılarını merkeze oturtacak. Hayat değiştiren bir olay meydana geldiğinde bütün bu farklı bakış açıları, gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Dizinin oyuncu kadrosunda şu an için Hayley Kiyoko (CSI: Cyber) ve oyuncu-model Madison Pettis'in olacağı belli. Adam Giaudrone, senarist ve baş yapımcı olarak projede yer alırken Washington'ın yapım şirketi Simpson Street Productions ve Indigenous Media da yapımcılar arasında yer alıyorlar. Ayrıca yine baş yapımcılardan olan Thomas Carter 10 bölümlük sezonun yönetmenliğini üstlendi.

Aktristin yapım şirketi Simpson Street’ın ilk projesi Confirmantion, TV filmi olarak ekrana gelmiş, Washington da başrolde yer almış ve film En İyi TV Filmi/Mini Dizi dalında adaylık kazanmıştı. Şirketin yeni projeleri arasında çeşitli stüdyolarla ortak hazırladığı City of Saints & Thieves, The Mothers, The Perfect Mother ve 24-7 yer alıyor.

Facebook'un yeni yapımları arasında ise NBA yıldızı Lonzo Ball'un ailesini anlatan Ball in the Family isimli bir reality şov, komedisi dizisi Loosely Exactly Nicole, popüler Facebook sayfası Humans of New York: The Series'e dayanan yapımlar bulunuyor. Facebook popüler gençli dizisi Skam'ı Amerika'ya uyarlayacağını da açıkladı.

ranini