Fenerbahçe yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştireceği, şike operasyonu doğrultusunda yapılabilecekler ile alakalı gündem toplantısında, nefesler tutuldu.
Yapılabilecekleri değerlendirmek, muhalefet grupların iddialarının karşısında dik durabilmek için yapıldığı düşünülen bu olağanüstü toplantı, Fenerbahçe için önem değeri taşıyan bir görüşme olacak. Toplantıdan çıkacak sonuca göre kongre kararı alınabilmesi için %10′luk bir görüş imzası alınması gerekiyor. Ancak olağanüstülük söz konusuyken bu geçerli değil. Yalnız toplanan kişilerin arasından alınacak yüzdelikle, 10′luk kesimin imzası alınması yeterli olacak. Kulüp lideleri ve yöneticilerinin, sıkıntılı günlerini atlatmak adına yapılacak olan bu toplantı, altın niteliğinde olacak ve geleceğini belirlemek adınada önem taşıyor.
Şike operasyonları nedeniyle herhangi bir takımın herhangi bir ligden ve turnuvadan men edilmesiyle alakalı fikir alışverişinde bulunmak, mali ve idari konuları tartışmak, toplantının birinci gündemi olacak. Efsana Başkan Ali ŞEN ise, seçimin zamanı olmadığını belirtti. (DHA)
SADETTİN SARAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: “HERKES FENERBAHÇE’YE BAĞLILIĞINI GÖSTERMELİDİR”
Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, Sarı-Lacivertli kulübün tarihi bir olay yaşadığını belirterek, sıkıntılı bu dönemin el ele verilerek atlatılabileceğini vurguladı. Saran, “Fenerbahçe Kulübü her zaman olduğu gibi bugün de içerisinde bulunduğu zor günleri atlatacaktır” dedi.
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimle sorunlar yaşayan ancak bunların geçmişte kaldığını ve şimdi birlik zamanı olduğunu söyleyen Saran, başkan “adaylığı veya seçim konuşmanın zamanı değil” diyerek sözlerini sürdürdü.
“Şu anda seçim konuşmanın zamanı değil. Şu an tamamıyla Fenerbahçe’ye destek olma zamanıdır. Bugün tüm Fenerbahçe Camiası’nın yapması gereken takımlarına destek çıkıp Fenerbahçe’ye bağlılıklarını göstermeleridir” diye konuşan Saran, şike soruşturması sonrasında Türkiye ve Türk Futbolu adına olumlu sonuçların çıkacağına inandığını kaydederek, “Fenerbahçe tartışmasız Türkiye’nin en büyük spor kulübüdür. Kulübümüz her zaman olduğu gibi bugün de içerisinde bulunduğu zor günleri atlatacaktır” ifadesini kullandı.
KUTLUALP: “GENEL KURUL ÜYELERİ NELER YAPACAKLARINI BİLİYORLAR
Bugüne kadar hemen hemen her konuda yönetimi ve özellikle de Aziz Yıldırım’ı eleştiren eski yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp bu süreçte sessizliğini koruyor. Kulüp ve camianın adeta sırat köprüsünden geçtiğini düşünen Kutlualp, kulübün daha da fazla zarar görmemesi herkese görev düştüğünü belirterek, genel kurul üyelerinin neler yapacaklarını bildiklerinin altını çizdi.
FENERBAHÇE’DE YASAKLI KONGRE
Fenerbahçe Kulübü’nün yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda bazı yasaklar uygulanacak.
Televizyon kanallarının toplantıdan canlı yayın yapmasına izin verilmeyecek. Toplantının yapılacağı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde sıkı güvenlik tedbirleri alınacak.
TARAFTARLAR DA ORADA OLACAK
Genel kurul sırasında taraftarların Faruk Ilgaz Tesisleri önünde toplanmaları ve bazı protestolarda bulunmaları bekleniyor.
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın kulüp üyeliğinden atılmaları için Disiplin Kurulu’na seslerini duyurmayı amaçlayan taraftarların bu eylemi gerçekleşirse tarihe geçmiş olacak.

http://lokuf.com/turkiye/3293/fenerbahce-sike-karari-25-eylul-2011-olaganustu-genel-kurulu-24.html