KAYNAK: http://ekarga.com/gelecekte-parlayacak-meslek-alanlari/

Dünyada gelişen teknoloji ve her alanda ortaya çıkan yenilikler ile yeni meslek alanları doğuruyor. Teknoloji, internet ve dünya nufusunun aşırı artması ile birlikte bir çok meslek ortaya çıkıyor.

Şehir Planlayıcısı; dünya nufusun çoğalması ile birlikte şehirlerin artan kalabalık ve oluşacak kaos ortamını engellemek için sehirlerin düzenini sağlamada şehir planlayıcıları gelecekte tercih edilen mesleklerden olacaktır.

Sosyal medya ve sosyal ağlar iletişim uzmanları, özellikle facebook ve twitter gibi kitlesel anlamda yüksek sayılarda kullanıcı sayılarına ulaşan sosyalmedya sitelerinden şirketler bünyelerinde şimdiden sosyal medya uzmanları çalıştırmaya ve etkili sosyal medya atakları yapmaya başladılar. Çok sayıda uzman kişi aktif bir alan olmasada geleceğin mesleklerin arasından yer alıyor.

Mobil uygulama yazılımcılığı, iletişim cihazlarının ceplere girmesi ile ve gelişen teknoloji sürecinde android ve ios cihazların bir bilgisayar gibi çalışması göz önüne alırsak akıllı cihazlarda kullanılan mobil uygulamaları yazacak kişilerin tercih edilmesi artacaktır. Geleceğin popüler mesleklerinden ve günümüzde de tercih edilen meslek gruplarından biridir.

Diğer Meslek alanları;

İnternet pazarlama,
E-ticaret yazılımcılığı ve girişimciliği

Girişim ve proje danışmanlığı

Risk Yöneticiliği

Bilgi Teknoloji (IT) uzmanları ve denetçileri.

Özellikle; veri madenciliği yazılımı uzmanı ve yazılım geliştirme mühendisleri, veritabanı yöneticileri, SAP/ERP

Bilgi teknolojilerini kullanabilen İnsan Kaynakları uzmanları

İç kontrol sistem uzmanı (risklerin erken teşhisi için)

Anlaşmazlıkların kanuna ve dışarıya yansımasını (marka değerine zararı) engelleyecek ve kendi içinde çözebilecek adalet birimleri / uzmanları

İş ve çevre güvenliği uzmanı (Çevresel etki değerlendirmesi uzmanlığı dahil)

Çalışanların 360 derece kuşatılması için iş-meslek-yaşam danışmanları

Denetim , vergi ve teşvik uzmanları

Çağrı merkezi ve Müşteri ilişkiler uzmanlığı

İç ve dış çevreyi analiz edecek Sosyal ve Sektör araştırmacıları / uzmanları

Veri Analisti

İş zekası uzmanı

Proje yöneticisi