Geçenlerde bir domain alayım dedim ve hatta birkaç tane domain aldım. Domainleri alırken dikkat ettiğim kriterlerden teki google pagerank değeri idi ama aldıktan sonra farkettim garipliği ve fake pagerank checker servisi aramaya ve fake pagerank değeri konusunda araştırma yapmaya başladım. Biraz geç gibi görünse de sonuçta öğrenmenin yaşı yok icon smile Google Pagerank ve Fake Pagerank Checker

İnsanlar neden fake pagerank değerine ihtiyaç duyarlar sorusunun cevabını bulmak lazım öncelikle. Google PageRank, websitelerinin fiyatlarını belirlemede sıklıkla kullanılan bir kriterç Genelde yüksek google pagerank değerine sahip siteler satılırken daha fazla fiyat istenmekte veya bu tür yüksek google pagerank değerine sahip sitelere reklam alırken fiyatlar yüksek tutulmakta. Birçok webmaster’da sitelerine yüksek google pagerank değerine sahip sitelerden link almayı tercih etmekte. Bunun ana nedeni, yüksek google pagerank değerine sahip bir siteden alınan link, örneğin google pagerank değeri 8 olan bir siteden, google robotu tarafından sitenizin yüksek kalitede olduğuna bir delil teşkil varsayılarak aramalarda ön sıralarda yer almanıza imkan tanıyabilmekte. Dolayısı ile bir süre sonra sizin sitenizin google pagerank değeri de yükselme gösterebilmekte. Yaygın kanaat google pagerank değerinin yüksek olması, aramalarda daha üst sıralarda yer almanıza olanak tanıyacaktır yönünde. Google pagerank, arama sonuçlarında yer almada değer verilen bir parametre olsada tek başına en önemli parametre değil pek tabii ki. Google’ın link satışı yolu ile pagerank değerini yükseltmeye çalışan siteleri tespit edip cezalandırması ile pagerank eski öneminin biraz yitirmiş gibi gözükse de hala link satış veya site satışlarında öncelikli bakılan parametrelerden. Ve işte bu nedenledir ki, kimi webmasterlar fake pagerank yöntemleri ile sitelerinin değerinin arttırma yoluna gitmeyi seçmekteler. Gogole pagerank nedir, ne işe yarar bir nebze anlatabildim umarım. Benim düştüğüm hataya düşmemek için şimdi; fake pagerank nedir? Nasıl olurda fake pagerank tespit edilir ve fake pagerank değerine sahip sitelerden link alma veya fake pagerank değerine sahip siteleri satın almaktan korunuruzu inceleyeceğiz.

FAKE PAGERANK NASIL TESPİT EDİLEBİLİR?

Aslında fake pagerank ve gerçek pagerank değerlerini tespit etmekte 2 yöntem kullanılabilmekte. Birinci yöntem pagerank değerinin google tootlbar veya online pagerank checker servisleri tarafından tespit edilen değerine uygun bir backlink elde edip etmediği. Örneğin pagerank değerinin 7 olduğunu tespit ettiğimizde bu siteye ait backlink değerlerine bakabiliriz. Pagerank değeri 7 olan bir site için backlink değeri 50 gibi bir değerde kalıyorsa, bu durumda fake pagerank durumu söz konusudur diyebiliriz. Yani yüksek pagerank değerine sahip bir site hiç veya çok az backlink değerine sahipse bu google pagerank değerinin fake pagerank olduğuna karar verebiliriz.

İkinci muhtemel senaryoda ise domainin daha yüksek pagerank değeri olan bir siteye redirect edilmesi ile elde edilmiş bir fake pagerank değeri sözkonusudur. Bu tür durumlarda, yönlendirilmiş olan domain, yönlendirildiği sitenin pagerank değerini geçici bir süreliğine almış olur. Yani fake pagerank oluşturmak isteyen bir şahsın yapması gereken tek şey domainini, daha yüksek pagerank değerine sahip bir başka siteye yönlendirmek olacaktır. Google tootlbarda ve online google pagerank checker servislerinde bu yönlendirilmiş domainin pagerank değeri gözlemlenecektir.

FAKE PAGERANK NASIL GERÇEKLEŞTİRİLMEKTE?

Fake Pagerank tespiti aslında oldukça basit. Şayet bir sitenin google pagerank değerinin fake olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken ilk şey bu siteye ait google cache sonucunu incelemek olacaktır. Bu incelemeyi yaparken hem www hem de www olmadan söz konusu domaini incemeyi unutmayın çünkü bir domainin www öneki alması google pagerank değerlerini etkileyebilmektedir. Bir türü yönlendirilmiş ama diğer türü yönlendirilmemiş olabilir!

Google arama motoruna gidip arama alanına “info:yourdomain.com” yazın ve cache değerine bakın
Google arama motoruna gidip arama alanına “info:www.yourdomain.com” yazın ve cache değerine bakın


Yukarıdaki örnekte google pagerank değerini sahte yöntemlerle yüksek göstermeye saklamaya çalışan gerçek bir site görülmektedir. Arama morotuna info:muslimsislam.com yazdığımızda, gelen sonuç ekranbındaki verinin www.dar-us-salam.com adlı bambaşka bir siteye ait olduğunu görürürz! Bu örnekte, muslimsislam.com sitesi google pagerank değerini, yönlendirildiği sitenin pagerank değerinden almaktadır. Bu durumda 301/302 redirect yapmakta veya cloaking yapmaktadır. 301, 302, 200 kullanmış olduğunuz tarayıcınıza, şimdi ne yapması gerektiğini belirten kodlardır.

301 – Kalıcı yönlendirme
302 – Geçici yönlendirme
200 – Bağlantı sağlandı ve istem gerçekleştirildi anlamlarını taşır.
Bir sitede 301/302 redirect(yönlendirme) yapılıp yapılamdığını veya cloaking ile yönlendirme gerçekleştirilip gerçöekleştirilmediğini anlamanın en hızlı yolu HTTP Header bilgilerini kontrol etmektir. HTTP Header bilgilerini online kontrol etmenizi sağlayan başarılı bir araca Header Status Check Tool adresinden ulaşabilirsiniz. Bu adrese giderek ilgili domaini yazdığınızda gelen sonuçlara bakarak durumu gözlemleyebilirsiniz. Yukarıdaki örnek sitemizin durumunda 301/302 redirect kullanımadığı fakat URL Cloaking metodunun kullanıldığı gözlemlenmektedir. GoogleBot siteyi ziyaret ettiğinde botu, www.dar-us-salam.com adresine 301/302 redirect metodu ile ymnlendirmekte ve hangi metodla yönlşendirmeye karar verirken de IP Adresi veya USer Agent bilgilerini kullanmaktadır.


Dolayısı ile bu bilgiler ışığında, bir sonraki domain alma kararlarınızda veya bir siteden link alma konusunda buradaki bilgileri dikkate almakta fayda var icon smile Google Pagerank ve Fake Pagerank Checker Fake pagerank değerinin sözkonusu olduğundan süpheleniyorsanız ve fake pagerank olduğunu bu verilerle tespit etmişseniz başka bir domaine yatırım yapma veya başka bir siteden link alma öncelikli düşünülebilir. Aslında fake pagerank checker yapmakta olan online araçlarda mevcut ama işi kendinizin bu bilgiler konusunda yapması her zaman en etkili ve doğru sonuca ulaştıracaktır.alıntı