lostyazilim

Gözleri Bilgisayardan Korumanın İlacı F.lux

6 Mesajlar 1.139 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mertcanermis mertcanermis Proje Yöneticisi Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Proje Yöneticisi
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 86 / 19
  • Ticaret 13, (%100)
Gözleri Bilgisayardan Korumanın İlacı F.lux

Zamanının çoğunu bilgisayar başında geçirmek zorunda olanların çoğunda göz problemleri yaşanır, bu problemlerin kaynağı ise ışık oranıdır. Bazen bilgisayar ekranı ile bulunduğunuz odadaki ışık düzeyi uyuşmayabilir. Bilgisayar ekranı kararır ve göz dengesini bozar, genellikle bu olaya güneş sebep olmaktadır.

F.lux tarafından geliştirilen bir program sayesinde bu tür olayların önüne geçilebiliyor. Program günlük saatlere göre bilgisayarınızın ekran parlaklık ayarını düzenliyor, bu sayede göz dengesi bozulmuyor.

Göz sağlığı için oldukça zararlı olan bilgisayarlar, uzun süre kullanımda uzağı görememe gibi pek çok sağlık problemine sebep oluyor, bunun sebebi ise bilgisayar için kullanılan monitörler, yani ekranlar oluyor. F.lux 1.0 bu sağlık problemlerinin önüne geçmek için kodlanmış bir program, günlük saate göre ışık oranını tahmin ediyor, bu sayede ekranınızın parlaklığını gün ışığı parlaklığına oranla ayarlayıp göz sağlığını tehdit etmeyecek seviyeye getiriyor.

F.lux tarafından geliştirilen, göz sağlığını korumada yardımcı bu programa hiçbir ücret ödemeden sahip olabiliyorsunuz. Bilgisayarla fazla vakit geçiren veya içli dışlı yaşayanlar için sağlık acısından en ideal program olan F.lux, ücretsiz kullanımı ile kullanılması gereken programlar arasında yer alıyor.

Sizlerde göz sağlığınıza önem veriyor veya göz problemleri yaşıyorsanız, bilgisayar ortamında çok fazla bulunma gereği veya iş için aşırı kullanım gerçekleştiriyorsanız göz sağlığınızı koruma amacıyla F.lux 1.0 programını ücretsiz olarak indirebilir, göz rahatsızlıklarının önüne geçebilirsiniz.

F.lux nedir sorusunun cevabını bu yazımızla sizlere açıklamaya çalıştık. Göz sağlığınız için F.lux programını deneyebilirsiniz. Ayrıca ekran başında uzun süreli oturmak yerine saatte bir mola vererek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kaynak
uniburs

kişi bu mesajı beğendi.

mertcanermis.com
wmaraci
reklam

Karyotip Karyotip .... Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sağlık Çalışanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** E**
  • Mesajlar 1479
  • Beğeniler 312 / 379
  • Ticaret 42, (%100)
Teşekkürler,kurdum hocam resimdeki gibi ayar yapmaya gerek var mı? :)

sosyalme.com

• Üyelik 10.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 86 / 19
  • Ticaret 13, (%100)
Rica ederim, lokasyon ayarlarını yapmanız yeterli olacaktır. Resimde alt sağ kısımda bulunan ok işaretine tıklayınca lokasyon ayarlarınız açılıyor.

Bilgilerin hemen sağında locate butonu bulunuyor. Tıklayıp açılan sayfada haritadan lokasyon bilgilerinizi alıp, aynı alana yapıştırdınız mı tamamdır.

Güle güle kullanın :)
Karyotip

kişi bu mesajı beğendi.

mertcanermis.com

uniburs uniburs WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 28 / 40
  • Ticaret 27, (%100)
Çok iyi gözüküyor :)
mertcanermis

kişi bu mesajı beğendi.

www.benbunubegendim.blogspot.com | Sağlık Blogu
wmaraci
wmaraci

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
İlk bir kurdum ama hemen sildim. Gözü daha çok rahatsız eden, anlamsız bi renge büründü ekran. Paylaşım için teşekkürler. Belki de bana garip gelmiştir :)

• Üyelik 10.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Mesajlar 132
  • Beğeniler 86 / 19
  • Ticaret 13, (%100)
@oğulcan Ben teşekkür ederim :)

Benzer yorumları başkalarından da aldım. Herkesin farklı kullanım tercihleri var. Konu hakkında başka tavsiyeler için paylaşımlarımıza devam edeceğiz.

mertcanermis.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al