lostyazilim
tr.link

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Grupfoni’ye Ceza!

3 Mesajlar 1.062 Okunma
lstbozum
tr.link

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)

Fırsat sitelerinin sayısı günden güne artarken şikayetleri de dinmek bilmiyor. Grupfoni, fırsat kampanyasındaki masaj aletinden farklı bir alet ile hizmet verince Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü ‘ne takıldı. Bakanlık, “Tanıtımlar tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte” dedi.

Türkiye'nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar'ın elde ettiği bilgilere göre; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu’nun 11 Ekim tarihinde yaptığı 193’ncü toplantısında tüketiciyi yanıltan reklamlara idari para cezaları ve reklamların yayından kaldırımına ilişkin cezalar verildi.

Masaj Aleti Farklı

Grupfoni adresli internet sitesinde yer alan tanıtımlardan şikayet gelince Bakanlık, tanıtımları denetime aldı. Anılan internet sitesinin 05.08.2011 tarihli görünümünde; “Günün Fırsatı: Bakırköy Esmer Güzellik’te 10 seans Power Plate uygulaması 500 TL yerine yüzde 91 grupfoni indirimi ile sadece 49 TL!” ifadesinin kullanıldığı; bu tanıtımlar üzerine anılan hizmeti satın alan şikayet sahibinin, hizmetten faydalanmak istediğinde adı geçen kuruluşta, inceleme konusu tanıtımlardaki masaj aletinden farklı bir aletin kullanıldığına tanık olduğu; bu nedenle söz konusu tanıtımların tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğu tespit edildi.

Reklam Durduruldu

Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğe ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 16 ncı maddesi hükümlerine aykırı olduğu belirtilerek anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Kaynak

Youtube: NovaMobi Teknoloji
wmaraci
reklam

MehmetAliATLI MehmetAliATLI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 759
  • Beğeniler 161 / 84
  • Ticaret 9, (%100)
:) Yoksa nasıl bir uygulama yaapcaklar ki. Bu tür uygulamaları kullanıp faydalanan vardır elbet minumum düzeyde gerçekten verilen reklamdaki çıkar. Bunun dışında bir çoğu yalan dolan. Bravo şikayetçiye.

🔒 http://mcmyazilim.com

muhammed649 muhammed649 112 Hayat Kurtarır Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sağlık Personeli
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 433
  • Beğeniler 91 / 82
  • Ticaret 5, (%100)
memurfoni'de aynısını yaptı.. Tava siparişi vermiştim markası yabancı idi geldi bana cem tava diye bir marka

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al