PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 14 Mayıs - 20 Mayıs tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;


HAFTANIN GÜNDEMİ

GALATASARAY LİG ŞAMPİYONLUĞU
2011-2012 Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray 816 haberle gündemin ilk sırasında yer aldı. Gündemin 2.sırasını 750 haber adediyle Hükümet’in 2012 yılı için memur maaşlarına yüzde 3.5+3.5 zam önerisinde bulunmasıyla ilgili çıkan haberler oluşturdu. Uludere’de, 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonunda, ABD’den gelen iddialar ile ilgili yayınlanan 662 haberle gündeme 3.sıradan giriş yaptı. Ziraat Türkiye Kupasını kazanan Fenerbahçe 580 haberle gündemin 4.sırasını, geçen hafta gündemin ilk sırasında yer alan Başkanlık Sistemi tartışmaları, 501 haberle bu hafta PRNet listesinin beşinci sırasında yer aldı.


HAFTANIN ÜNLÜSÜ

CEM YILMAZ – KENAN DOĞULU
Yeni reklam filmiyle gündeme gelen Cem Yılmaz , yeni albümü ve Beren Saat ile birlikteliğiyle adından bolca söz ettiren Kenan Doğulu, bu hafta 116 haberle ünlüler kategorisinde birinciliği paylaşıyorlar. Orhan Pamuk, Danimarka’nın en önemli ödüllerinden biri olan ''Sonning''i almasıyla ilgili çıkan 90 haberle listenin 2.sırasını oluşturuyor. Orhan Pamuk’u 83 haberle Murat Boz takip ediyor. Ajda Pekkan, çoğunlukla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kıbrıs’ta vereceği konserin sağanak yağış nedeniyle iptal olması hakkında çıkan 81 haberle 4.sırayı oluşturuyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un son oynadığı reklamdaki partneri Fransız model Florence Eugene hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili çıkan 74 haberle PRNet listesinin son sırasında yer aldı.


HAFTANIN SİYASETÇİSİ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Siyasetçiler listesinin değişmez lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2808 haberle birinci sırada yerini alırken, haberlerde çoğunlukla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hakkında yaptığı açıklamalar göze çarpıyor. Kemal Kılıçdaroğlu 653 haberle 2.sırada, Zafer Çağlayan’ın siyasiler kategorisinde 373 haberle bu hafta da yeri, değişmiyor. Binali Yıldırım, otoyollardaki zam çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla 300 haber adediyle 4.sırayı oluşturuyor. PRNet listesinin son sırasını 232 haberle başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarıyla göze çarpan Devlet Bahçeli alıyor.


HAFTANIN SPOR ADAMI

FATİH TERİM
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’te Galatasaray’ın şampiyonluğu ve kupa ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında çıkan 666 haber adediyle en çok haberi okunan spor adamı oldu. Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe olağan genel kurul toplantısında yeniden başkan seçilmesiyle ilgili çıkan 422 haberle 2.sırayı oluşturuyor. PFDK, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a Fenerbahçe derbisi sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle hak mahrumiyeti cezası vermesiyle ilgili çıkan 416 haberle 3.sırada yer aldı. Aykut Kocaman 320 haberle bu hafta da yerini koruyor. PRNet listesinin son sırasına 289 haberle Şenol Güneş giriş yaptı.



HAFTANIN SPORCUSU

BURAK YILMAZ
Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Burak Yılmaz'ın İtalya'da Lazio ile anlaşma yoluna gittiği iddialarıyla ilgili çıkan 243 haberle haftanın en çok okunan sporcusu oldu. Johan Elmander 189 haberle listenin 2.sırasında yer aldı. FIFA'ya başvuran Manuel Fernandes’in, bonservisinin 'bedelsiz' verilmesini talep etmesiyle ilgili çıkan 163 haberle 3.sırayı oluşturuyor. Fernandes’i Atletico Madrid ile UEFA Kupası'nı kazanan ve Sinem Kobal ile barıştığı iddialarıyla gündemde olan Arda Turan 129 haberle 4.sırada takip ediyor. PRNet listesinin son sırasında 108 haberle Albert Rİera yer alıyor.