Merhaba arkadaşlar bugün birçok kesimin merak ettiği ve istediği bir konu olan, yurtdışı istihdam projeleri hakkında  sizleri bilgilendirmek istiyorum.

İlk olarak Kanada'nın 2022-2024 yılları arasında planladığı göçmen projesinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Kanada geçtiğimiz aylarda yaklaşık 400.000  kişilik bir göçmen alımı gerçekleştirmişti. Ne yazık ki bu sayı henüz çok yetersiz kalıyor. Kanada için öyle ki belirtilen yıllarda toplam 1.3 milyon göçmen alımı yapmayı planladıklarını kendi resmi sitesinde açıkladı. Peki  sizce neden bu kadar alım gücüne ihtiyaç duyuyor  olabilir? Gelin tüm kafanızda beliren soruları birlikte yanıtlamaya çalışalım. Kanada bu alım gücü ile ülke ekonomisine katkı sağlayarak  ekonomik anlamda büyümeyi planlıyor, bunu da ihtiyaç duyulan meslekleri farklı ülkelerden tammalayarak kesin bir şekilde ilerlemek istediğini görüyoruz.  Peki nasıl başvuru yapacağız,nasıl gidebiriz diye sorduğunuzu duyar gibiyim  en pratik yolu aranan meslekleri öğrenip, cv hazırlayıp başvuru yapmak . Ütelik dil şarı olmadan evet işte aslında bu kadar kolay! Sizler için en çok aranan meslek gruplarından birkaç tanesini derledim ve yıllık ortalama  maaşları ile birlikte bu meslek gruplarını sizler ile paylaşacağım. Haydi gelin birlikte inceleyelim.

KANADA'DA EN ÇOK ARANAN MESLEKLER VE YILLIK ORTALAMA MAAŞLARI;

Web Geliştiricisi ,En çok aranan meslek grubu başlarında geliyor  ve  yıllık ortalama maaşı 69.000 dolar 

 Bir diğer aranan meslek grubu ise; İnsan Kaynakları Yöneticisi yıllık ortalama maaşı 89.000 dolar

Aranan bir diğer meslek gurubu ise ;Elektrik Mühendisi yıllık ortalama maaşı 91.000 dolar

Veteriner  meslek grubu da ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında ve yıllık ortalama maaşı 95.000 dolar

Finans Danışmanı grupları da yıllık ortalama maaşı 62.000 dolar olarak  söylemek mümkün. 

Eğer bu meslek gruplarında değil ya da ben bu meslek gruplarında çalışmak istemiyorum ben nasıl gideceğim diyorsanız hemen ona da açıklık getirelim Kanada'da saatlik asgari ücret 15 dolar ve bu da yaşam standartları için ideal bir ücret olduğunu düşündüğümü belirmek isterim. Şİmdi de sizlere gitmek için gerekli şartlar neler ve alternatif yollar ile nasıl gidilir bunlardan bahsetmek istiyorum.

KANADA'YA GİTMEK İÇİN GEREKENLER

Express Entry; Bu vize yolu ile gidebilirsiniz.

Öğrenci olarak gidebiliriz ve daha sonra orda kalmaya devam edebilirsiniz ki bunun birçok örneği hem Kanada hem de farklı ülkelerde mevcut.

Bir diğer yöntem ise başlarken de değinmiş olduğum Kanada'da ki şirketlerden is tekilifi-mektubu almak.

Akrabalarınızın size referans olması durumunda da gidebilirsiniz.

Dil oku ile de gidebilirsiniz bu tabi biraz maliyet gerektiren bir seçenek ve bu dil eğitimi ile gitmeyi düşünenler için ufak bir tüyo da paylaşmak istiyorum. Haftalık  saat çalışma izni alabileceğiniz  ülkeler var

yani giderken harcadğınız parayı bu şekilde de tekrar alabiliyorsunuz arkadaşlar.

Kanada için ekstra bir dil bilmenize gerek yok bizlere Kanada  böyle bir kolaylık sağlıyor. Son olarak belirtmek isterim ki Kanada göçmenlere çok saygı gösteren ve gelişimlerini göçmenler ile ilerlettiklerini düşünen bir ülke gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz yolunuz açık olsun.