ea35
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Son günlerde ülkemizde kadına şiddet ve buna bağlı ölümler aşırı derece de arttı. Neredeyse her gün haberlerde kadına şiddet olaylarını izliyoruz. Ne kadar duyarlı insanlar olsa da kadına şiddeti durdurabilmiş değiliz.
Emniyet genel müdürlüğü tarafınca yayınlanan KADES uygulaması bu şiddet olaylarını bir nebze olsa da azaltmayı hedefliyor. Uygulamanın kullanımı oldukça basit. Android ya da ios telefona indirerek üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra size bir şiddet uygulanması halinde uygulamayı açarak anında güvenlik güçlerini çağırabiliyorsunuz. Emniyet genel müdürlüğünün yayınladığı bu uygulamayı ne kadar çok kadına ulaştırırsak o kadar faydalı olabilir.
İndirme linkleri:
https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.kades
https://apps.apple.com/tr/app/kades/id1360309770
KAYNAK:
https://googleailesi.com/threads/kadina-destek-uygulamasi-kades-nedir.174/
sanalexpress.com - Yeni Nesil İlan Sitesi - İlanını Ekle Para Kazanmaya Başla !
berlin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / K
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kullanılmaktan çekinilmemesi gerektiğini düşündüğüm uygulama
ea35
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çoğu kişinin haberi bile yok böyle bir uygulama olduğundan trendyol indirimi yerine bu uygulamanın reklamlarını izlesek keşke
1 kişi bu mesajı beğendi.
sanalexpress.com - Yeni Nesil İlan Sitesi - İlanını Ekle Para Kazanmaya Başla !
berlin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / K
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Haklısınız. Buna ithafen böyle uygulamalardan çok vatandaşa eğitim verilmesinden yanayım. Her zaman da bu düşüncemi destekleyeceğim. Çünkü şiddet, her zaman eğitimsizlikten kaynaklanır. Eğitim, öfke kontrolünü de içine alan insana daha ahlaklı ve daha doğru düşünmeyi aşılayan bir uygulama yöntemidir. Eğitimsiz insan düşünmeyen insandır. Fevri hareket eden insan ise şiddet meyillidir. Tabiki bunda ailenin katkısı da aşırı derecede büyük. Amerika'daki tarihe geçmiş katillere baktığınızda 10 tanesinin 9unun ailevi yapısının zedelenmiş veya çocuklarına doğru davranış biçimini gösterememiş olduğunu göreceksiniz. Bu konu çok uzun bir konudur. Çok kısa özetlemek gerekirse yapılması gerekenler
1- Vatandaşa eğitim verilmesi
2- Ailelerin bilinçlendirilmesi
Her bir psikolog bazı davranış biçimlerini kendine göre etkilerine ayırır ve bu etkilerdeki yüzdelik dilimlerden bahseder. Ben bir psikolog değilim ama bana göre az önceki sıraladığım 2 maddenin ikincisi insan hayatının %67sini, birincisi ise %32sini şekillendirir. Kalan sadece %1lik kısım dış etkenlerdir. Bu benim kuramımdır. Bir gün 7de 0 hatayla araba kazası geçirdiğimizde karşı tarafın %100 hatalı olduğunu bildiğimiz halde şiddete başvurmuyorsak, akıllı bir şekilde çözüm odaklı düşünüyorsak 1 adım ilerlemişiz demektir. 10 bin adımlık yolda..
1 kişi bu mesajı beğendi.