isousluer adlı üyeden alıntı
Erdoğan tarafından çözüm sürecinin bitirildiği açıklandı. Bundan sonra süreç, müzakere, demokrasi olmaz.
Çözüm sürecinin istismar edildiğini belirten Erdoğan, "Çözüm sürecinin başlangıcına ve bugüne bakalım. Adımı attığımız andan itibaren akil insanlar çalışmalarını başlattı. Çözüm süreci istismar edildi. Mart'ta Başbakan olarak partimin başındaydım karşılığını bulmadı. Genel seçimlerde bu işin hasar gördüğünü gördük. Bu hasarla birlikte ortada gerçek var. Milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle bunu devam ettirmek mümkün değildir. Akli selimin egemen olmadığı ortamda demokrasi olamaz" dedi.
Erdoğan mı yalan söylüyor bakanları başbakanı mı ?
Alman dışişleri yatırımlarını gözeterek konu hakkında görüşme yaptı, dış işleri bakanımız çözüm sürecinin devam edeceğinin garantisini verdi .
Böyle bir sürecin devamına ya da bitirilmesine meclis dışında kimse karar veremez Erdoğan kimdir ?
Erdoğanın derdi belli hdp parti olarak girmese yüce başkan olacak Esad gibi Mübarek gibi Kaddafi gibi kalıcı olup yargılanmasının önüne geçecekti. Hdpnin barajı geçmesi erdoğanın bitişi oldu şimdi de kanla oy toplamaya çalışıyor çırpınışlarını izliyoruz.
Dikkat edin çözüm süreci devam etsin ya da bitirilsinden bahsetmiyorum, buna karar verecek olan meclistir yani halktır padişahlıkla yönetilmiyoruz . Süreci erdoğanın bitirdiği zaten ortada mevcut geçici hükümetin kendi aklı falan yok padişah ne derse onu icra ediyorlar.
Çözüm süreci oy getirirken iyiydi aman zeval gelmesin analar ağlamasın bakın terörü bitirdim diye ortada kasıla kasıla geziyorlardı, doğuda tüm oylarını kaybedip silinince anketlerden hdp baraj üstü çıkınca hemen süreç bitirildi türklerin oylarına yönelindi.
bu kendi masallarını anca okuma yazma bilmeyen dünyadan bi haber hiç bir şeyi takip etmeyen insanlara yedirirler, azıcık gündemi takip eden neyin ne olduğunu biliyor. Erken seçim diye yırtınan kendini paralayan yazarları vekilleri kendileri, kan dökülmesini isteyen de kendileri erken seçime yatırım yapıyorlar.
Ek Olarak:
DisOrientedb adlı üyeden alıntı
"PKK vur-kaç yapan bir terör örgütü." Kesinlikle. Karşımızda düzenli bir ordu olmadığı için kati suretle öyle hemen bitirilebilecek bir örgüt değil. Adamlarda keriz zaten bütün birlikleriyle kandil dağında yaşıyorlar. Yahu bunun dağdaki örgütleri var, diğer ülkelerdeki elemanları var, yerel yapılanmaları var, neler neler. Neyi bitiriyosun sen 1 haftada ya? 30 yıldır savaştığımız örgüt. Diğer ülkeler besliyor, silah veriyor, eğitiyor. Sen bu işin siyasal alt yapısını oluşturmadan, çok deli istihbarat imkanlarıyla örgütü içten parçalamaya başlamadan nasıl bitiriyorsun?
Keşke bitse.. Keşke öyle hemen halledilen bir şey olsa. Bizim ülke olarak düzensiz ordularla savaşma becerimiz ve tecrübemiz çok gelişti. Bu tecrübe hangi ülkede var? E buna rağmen hala çok ağır darbeler vermeyi başaramıyoruz, bırak bitirmeyi.
Ağır darbe de verebiliyoruz fakat bu çözüm olmuyor dediğin gibi düzenli bir orduyla karşı karşıya değiliz, 1000 terörist öldürecek bir eylem yaparsan aynı şiddette karşılık verebilen bir örgütten bahsediyoruz. Sadece dağda değiller şehirlerde sayısız bağlantıları var . Saldırımız ne kadar büyük olursa o ölçüde karşılık görürüz, Antalya da 3 otele bombalı saldırı yapıldığını bir düşünsenize ekonomik olarak yıkıcı bir darbe yemiş oluruz. PKK bu tür eylemleri çok uzun yıllardır yapmıyor fakat top yekün savaş der 1000 pkklı ölümüne neden olacak bir operasyon yaparsanız onlar da prensipti falandı filandı dinlemez terör örgütünden bahsediyoruz. İnsanlar bu konuları hiç düşünmüyor , örgüt yapamadığından gücü yetmediğinden büyük eylemler olmuyor sanıyor.
Ben savaşarak bitirilebileceğini asla düşünmüyorum operasyonları genişletmek büyütmek yüzlerce kayıp verecek saldırılar yapmak iç savaşa sürükler ülkeyi , kazananı falan da olmaz halk komple perişan olur binlerce insan ölür
Ek Olarak:
HknCOLAK adlı üyeden alıntı
Gerçekten bitirilmek istense 3 gün sürmez. Herkes ABD 'nin Irak 'da olduğu gibi Türkiye 'nin de oralarda aylarca takılacağını zannediyor. 3 gün sürmez kazıma işlemi. Ama bunu başkalarından emir alanların olduğu dönemlerde yapmayı bırak, aklından bile geçiremezsin.
Dünyada bir sürü örneği var be kardeşim kim bitirmiş 3 günde ? Adamların ezbere ağaç taş sayısını bildiği coğrafyaya sen kalkıp İzmirden İstanbuldan gidip mücadele etmeye çalışıyorsun bu kafadan yanlış. Askerde ne eğitim veriyorlar ki ? Benim acemi birliğim %90 doğuya gönderiyordu verdiği eğitimle anca şehit olunur. Orada örgüt mensupları sesinden silahı tanıyor mesafesini tahmin edebiliyor tüm askeri bilgileri sayısız tecrübe ederek ezberlemiş öğrenmiş, ben atışlar sırasında ağlayan asker gördüm çoğunluğun eli titriyordu boş hedefe ateş ederken bile böyle nasıl savaşacaksın ? Bunun halk desteği var şehir yapılanmaları var, operasyonlar büyüdükçe gelecek cenazelerin akrabaları var var oğlu var.
Milyonlarca insandan destek alan bir örgütten bahsediyoruz .
Öncelikle halkın desteğini kırman gerek bitirebilmek için. Ben ayrımcılıkla karşılaşıyorum algısını kırman gerek, devleti sahiplenmelerini sağlaman gerek. Kadın erkek çoluk çocuk dinlemeden kötü muamele yapan, akrepten türkiyem çalan polislerle bunu başaramazsın . Akp hükümeti bunu başarmanın eşiğine gelmişti ki yapılan bir kaç hata kırılma noktası oldu devletin derdinin pkk değil kürtlerle olduğu açığa çıktı. Kobani olaylarında amerikan emirleriyle mecburen yapmak yerine devletin isteğiyle açılacak bir koridor o dönem hayatın akışını değiştirecekti . Daha böyle kilit bir çok olay yaşandı. Batı umursamıyor ama o bölge insanı görüyor ve ona göre davranıyor.
Hükümetin artık tamamen ele geçirdiği için de devletin tavırlarına bakınca bende pkkdan çok bir kürt düşmanlığı görüyorum, öyle olmasa sınır ötesinde kurulan özerk kürt yapılanmaları neden zoruna gitsin ? Neden müdahale ederim izin vermem desin ki ? Işid için bunları söylememişti ama kürtler için söylüyor .
Bütün bunlar yaşanırken pkk da bitmez ona verilen destek azalmaz aksine şimdi olduğu gibi artar.
Yine döndük dolaştk kürt diye bir şey yok kart kurt sesi muhabettine döndük . Halbuki ne var yani bölge memurları da okulları da kürtçe kullansa ? İsviçre de kanton kanton farklı diller var ne sorun yaşanıyor ? Makedonyda biz de savaştk yıllarca ve kazandık şimdi resmi daireler okullarr nüfus yoğunluğuna göre arnavutça makedonca çift dil kullanılıyor bir sürü böyle örnek var . Bunları pkkyı müzakereyi beklemeden devlet olarak yapman gerekir ki teröre destek verecek kimse kalmasın sonra git kandile hala inmedilerse teslim olmadılarsa allah ne verdiyse gir ne de olsa arkalarında onları destekleyecek bir halk da olmayacak. Ama devlet olarak bu kadar açık haklar için bile gidip pkk ile müzakere ederek örgütün elini de güçlendiriyorsun vermen gereken hakkı örgütün kazanımı olarak gösterip ellerinle örgüt propagandası yapmış oluyorsun . Böyle bitmez yani hele saldırarak 3 günde 3 yılda falan asla bitmez