Microsoft'tan Çin İçin Yeni Bir Proje:Akıllı Şehir






Merhaba arkadaşlar.Bu gece vaktinde sizlere şu sıralar Çin’deki baskılara rağmen projelerinden vazgeçmeyen ünlü şirket Microsoft’tan haberler ile karşınızdayım.

Bildiğiniz gibi dünyanın seçkin teknoloji pazarlarının yer aldığı Çin’in devlet dairelerinde Windows 8 işletim sisteminin yasaklanması ile başlayan gerginlik, geçtiğimiz haftalarda Microsoft’a karşı başlatılan soruşturma ile daha da derinleşti.Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen durmak bilmeyen Microsoft şirketi Çin’de akıllı şehirler kurmayı planlıyor.(adamlar dünyayı ele geçiriyor, resmen :D )Üstelik bu proje için gerekli izinleri almaya şimdiden başlamış durumda.Hem Çin’in gelişmesine katkı sağlamak(yalancılığın bu kadarı :D microsoft kendi çıkarı olmasa girer mi bu işe :D ) hem de yeni teknolojilerini tanıtmak amaçlı(kesin yeni microsoft marka akıllı telefonlarını filan da o bölgede yaşayanlara ücretsiz verir :D)kurulması planlanan akıllı şehirin ne kadara maal olacağı da bilinmiyor.



Tabi bu kadar büyük bir projeyi hayata geçirmek gerçekten zor.Hadi Çin’in yasaklarından kurtuldun ne kadar büyükte olsan her şeyin otomatik ve kolay olduğu bir şehir kurmak harbi düşündürücü. :D

Kaynak:Microsoft'tan Çin İçin Yeni Bir Proje:Akıllı Şehir