Mardin’in Midyat İlçesi’ndeki Midyat Anadolu Lisesi 9′uncu sınıf öğrencisi B.T.A.’nın karnesindeki, ‘Düşünceler’ bölümünde, sınıf öğretmeni M.H.’nin, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah ıslah etsin” görüşüne ağabeyi Rıdvan A. tepki gösterdi.
Midyat Anadolu Lisesi 9′uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.T.A.’nın ağabeyi Rıdvan A., M.H. adlı sınıf öğretmenin, karnedeki yorumuyla kardeşini rencide ettiğini öne sürdü. Derslerindeki zayıf notları nedeniyle sınıfta kalan B.T.A.’nın ağabeyi Rıdvan A., “Biz çocuğumuzu ıslah evine mi göndermişiz yoksa Milli Eğitim’in, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir okuluna mı? Karıştırmış durumdayım şu an. Bir camide ‘Allah ıslah etsin’, bir ıslah evinde belki, ‘ıslah etsin’ olabilir. Ama biz çocuğumuzu eğer Allah’ın ıslahına bırakacaksak, onlara emanet etmemizin bir anlamı yoktur. İnanan insanlarız. Allah’ın ıslahı o, biz ve Allah’ın arasındadır. Eder veya etmez” dedi.
Hepimiz gittik ilk okula ve hepimiz biliyoruz ki ailesinden eğitim almamış, geri zekalı, yüzsüz tipler her sınıfta vardır. Çocuğun eğitimi okula göndermekle olmaz. Öğretmen de yılmış sanırım.
Ben de bir velim için kullanmıştım bu cümleyi. Öğrencisi iyi de velisini gerçekten allah ıslah etsin. Öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamayan bir baba idi. Şam babası. Hak edene yerinde kullanılabilecek bir söz.
Eğer çocuk bunlar gibiyse öğretmeni ayakta alkışlıyorum. :D
Bu çocukları hergün görüyorum desem inanırmısın :), bunları taşlayasım var, bizim bu taraflarda oturuyorlar üstelik, öyle pis bir mahalledeyiz vay halimize :D Allah akıl fikir versin.
Bu çocukları hergün görüyorum desem inanırmısın :), bunları taşlayasım var, bizim bu taraflarda oturuyorlar üstelik, öyle pis bir mahalledeyiz vay halimize :D Allah akıl fikir versin.
hocam videolu bir roportaj yap, at youtube'a. patlar gider yeminle. :D