Son dönemlerde ardarda gelen Netflix yapımı Türk Dizisi girişimleri izleyicilerini hoşnut ediyor. Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Atiye Dizisinin beklentileri çokça karşılamasıyla, devamını izleyecek olan aynı yada farklı türden yapımların hangi dizileri izlemeliyim? Türünde sorularınıza karşılık beklentilerinizi samimi şekilde karşılıyor ve devam projelerinide merakla bekliyoruz.
24 Ocakta tüm dünyada Netflix‘e gelecek olan, fragmanını izlediğimizde İngilizce konuşmalarıyla dikkatimizi çeken Rise of Empires: Ottoman bizi gayet meraklandırıyor. Hakan Muhafız projesinde yer almış olan Cem Yiğit Üzümoğlu, 6 bölümden oluşacak olan bu mini seride Fatih Sultan Mehmet’i canlandırıyor olacak. Prof. Celal Şengör & Dr. Emrah Safa Gürkan ise diziye yön verecek olan iki isim. İstanbul’un Fethini ele alan ve ayrıca bu konuya farklısoluk katan bir proje olmasını bekliyoruz.
Osmanlı Sultanı olan II. Mehmet, Bizans’ın başkenti Konstantinopolis için bir sefere çıkmakta ve yeni bir çağı başlatmaktadır. Bir diğer yapımlardan farklı olacak olan Rise of Empires: Ottoman dizisi belgesel anlatım formatında sahnede yerini alacak.
Dizimizin türkçe anlatımını Halit Ergenç seslendirecek. Bilin bakalım global formatta yapılan anlatımları ise kim gerçekleştirdi? Game Of Thrones’ta oynamış olan Tywin Lannister yani Charles Dance’ın kendiside bu projeye katkılarını sağlamış bulunuyor.
Dizinin yapımcılığını üstlenen STXtv ve Karga Seven yapım şirketleri ile Emre Şahin’in yönetmenliğinde oyuncu kadrosunda Tuba Büyüküstün, Selim Bayraktar gibi isimler var. Game Of Thrones gibi doyurucu bir yapımın ardından tarihimizi farklı yönlerde ele alacak olan bu yapımı epik bir şekilde sahneye aktaracak olan Netflix bakalım bizi şaşırtacak mı?
https://www.youtube.com/watch?v=t3ISUY0l0WQ
Kaynak: https://sosyofo.com/netflixten-yeni-proje-rise-of-empires-ottoman-dizisi.html