ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ÖSYM başkanı Halis Aygün görevinden alındı. KPSS sorularının çalınması dedikodularıyla beraber bu görevden alınma ile iyice netlik kazandı. Görevden alınan ÖSYM başkanı Halis Aygün soruların çalınması gibi dedikoduların netleştiği anlaşılıyor. Bu netlik ile KPSS sınavının tekrar yapılması gündemde. KPSS sınavı tekrar yapılacak mı? Sorusu ise büyük tepki toplama başladı bile.. Kararın doğru olduğunu savunan pek çok insan, sınavın tekrardan yapılmasını ve şeffaf bir şekilde ilerlemesini istiyorlar.

31 Temmuz 2022 tarihinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavından sonra çarpıcı bir iddia ortaya çıktı. Yedi İklim Yayınevi’nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu iddia edildi.

Sosyal medyada büyük linç çeken bu olayın ardından sınava girenler YÖK ve ÖSYM Başkanı’nın istifaya davet ettiler. Bazıları ise soruların hocaya ait olduğunu ve telif haklarını aldıktan sonra soruları çözdüklerini kaydetti.Gün boyu tartışılan bu gelişme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken bir adım attı ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevinden alındı.

Kaynak;  https://edebiyasa.com/osym-baskani-halis-aygun-cumhurbaskani-karariyla-gorevden-alindi/