Bildiğiniz gibi ÖSYS sonuçları açıklandı dün gece itibarıyla. Kimileri hakkı olanı kazandı kimileri hakkı olmayanı kazandı. Kimileri ise hakkı olanı kazanamadı diye düşünüyorum.
Şahsen ben, kendi puanımın ve başarı sıramın 100 bin altındaki okulları yazdım hem de 10 tane tercih yaparak. Fakat gel gör ki bana çıkmadı ne hikmetse? Puanı ve başarı sırası çok düşük olan adamların puanlarının 2 katı yükseğindeki üniversiteleri girmeleri de abesle iştigaldir. Haklı olduklarını, haklarıyla kazandıklarını da düşünmüyorum açıkcası. Hakkıyla kazananlara helal olsun tebrik ederim onları fakat bu yerleştirme sisteminde bi usulsüzlük varsa da bu kadar üzüntünün, derdin, sıkıntının faturasını da keseceğim sizlere er ya da geç onu da söyleyeyim.
Allah aşkına birisi çıksın bana açıklasın desin ki şu sistem şöyle çalışıyor diye. Akla mantığa sığıyor mu sizce? Ya tamam formasyon geldi belli bi puan artışı mutlaka olur ama 10-20-30-40-50 BİN olsun. 100 BİN - 200 BİN olacak değil ya herhalde? Ayrıca yazdığım yerlerin tamamı İKİNCİ ÖĞRETİMdi. Kazanma şansım çok ama çok yüksekti. Böyle saçma bir yerleştirme sistemi insanı okumaktan hatta hayattan soğutuyor.
Fakat pes etmek yok, ek yerleştirmelere bu sefer 25 okul tercihiyle giriyorum. Muhtemelen 28 Ağustosta yapılacaktır ek yerleştirme internette öyle okudum. Tutmazsa yine seneye gireceğim yine ve o üniversiteyi kazanana kadar.
Kimsenin hakkı da kimsede kalmaz, helal etmiyorum ben.
Bakın bi sitede kullanıcı yorumlarına, sözün bittiği yer.
alıntı http://kansizvampir.blogspot.com/2013/07/osym-yerlestirme-2014.html