Ramazan Şerbeti Tarifi

MALZEMELER:

2 lt su

1 su bardağı toz şeker

10 adet karanfil

3 adet kuru zencefil

4 adet kuru erik

2 adet kuru incir

4 kuru erik

1 su bardağı vişne

1 su bardağı mor üzüm

Ramazan Şerbeti Yapılışı

Bir tencerenin içerisine suyu döküyoruz. İçine karanfiller ve zencefilleri atıyoruz ve sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca içerisine şekeri atıyoruz ve sonra incir ve eriği atıyoruz. Kapağı kapatıyoruz ve tekrar kaynamaya bırakıyoruz. İyice kaynadıktan sonra sapsız vişne ve üzümü atıyoruz. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatıyoruz. kapağı kapalı bir biçimde oda ısısına gelene kadar bekliyoruz ve sonra buzdolabına yerleştiriyoruz.

AFİYET OLSUN


ramazan şerbeti