Renault, Volvo’da kalan yüzde 6.5 oranındaki hissesini yaklaşık 2 milyar dolara satıyor. Fransız şirket, buradan elde ettiği gelirle borçlarını azaltmayı ve Fransa, Rusya ve Çin’e yatırım yapmayı planlıyor.

Elinde kalan her bir hisseyi yaklaşık 14 dolara satacak olan Renault, 2010’da da yaklaşık yüzde 15’lik hisse payını elinden çıkarmıştı.

Coomerzbank analisti Sascha Gommel, Renault’un Volvo hisselerini satarak farklı bölgelere yatırım yapmasını olumlu gördüğünü bu stratejinin Fransız devini bir diğer Fransız firması PSA’dan ayırdığını belirtti.

HİSSELER YÜKSELDİ

Renault hisseleri Paris borsasında bugün saat 12.20 itibariyle yüzde 4 yükselerek 41 euro seviyelerine geldi. Şirketin hiseleri bu sene yüzde 51 değer kazandı. Stockholm borsasındaki Volvo hisseleri ise bugün yaklaşık yüzde 4 değer kaybetti. Volvo bu sene ise yüzde 23 değer kazandı.

Renault Avrupa’daki 2012 yılı satış tahminlerini ekim ayında düşürmüştü. Temmuzda satışlarının yüzde 6-7 oranında düşeceğini açıklayan şirket bu oranı yüzde 8’e çıkardı.

Ekonomik kriz nedeniyle çok zor bir sene geçiren Avrupa’da otomobil sektörü de son 19 yılın en düşük satış rakamlarını gördü. Renault’un satışları yüzde 18 düşerken, Peugeot Citroen (PSA) Fransız hükümetinden 7 milyar euroluk kredi garantisi talep etti. General Motors bir fabrikasını kapatırken Fiat ise 1500 kişiyi işten çıkarttı.

Hürriyet - Habere gitmet için tıklayın