Samsung’dan yapılan uyarıya göre Samsung TV kullanıcıları özel görüşmelerini tv önünden yapmamaları gerekiyormuş. Nedeni ise tv ses tanıma sisteminin sizi dinliyor oluşu. İşin ürkütücü yanı sadece dinlenmek değil aynı zamanda ses kaydınızın 3. Parti programlarla paylaşılabilecek oluşu.

1984’ü okumayanınız yoktur. Kitapta tüm halk bir tv aracılığıyla izlenmekteyken, tüm hareketleri kontrol edilmekteydi. Kitaptaki bu dehşet verivi distopya Samsung’un uyarısıyla gerçeğe dönmüş durumda. “big brother is watching you” deyimi artık gerçek!

Samsung’un “televizyon hiçbir zaman bu kadar zeki olmamıştı” mottosuyla ironik hale gelen durum tv’nin ses tanıma özelliği sayesinde gerçekleşiyor. TV’nin temel özelliği olan ses tanıma sistemini kullanmamak imkansız. Samsung kullanıcılarına önemli görüşmelerini ses tanıma sistemi aktifken yapmamaları konusunda kullanıcılarını uyarıyor. Samsung’un dürüstlüğü taktire şayan olsa da işin asıl korkunç yönü ses kayıtlarının 3. Parti programlarla paylaşılabiliyor oluşu. Samsung her ne kadar güvenilir bir firma olsa da görüşmelerimizin 3. Şahısların eline düşme ihtimali dehşet verici bir şey.

Kullanıcı şikayetleriyle ilgili samsung’un yaptığı açıklama ise şu şekilde

“Biz samsung olarak kullanıcı gizliliğine sonuna kadar önem vermekteyiz. Tüm akıllı tv’lerimiz endüstiryel çerçevede hazırlanmış olup data şifreleme özelliğine sahip. Ses tanıma sistemi çok kısa bir süre için aktif. Kullanıcılar tv’deki mikrofon işaretine dikkat ederek konuştuklarında hiçbir sıkıntı kalmayacaktır”

Bu açıklama cidden sinir bozucu olsa da Samsung’un bu skandalla ilgili nasıl davranacağı merak konusu.
Kaynak: http://fikirkulesi.com/samsung-sizin-oturma-odanizi-dinliyor/