-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
KanuniAnayasaın 123.maddesine göre "Kamu tüzelkişiliği, ancak kanunla veya kanunun açıkca verdiği yetkiye dayanılarak kurulur."
Kamu tüzelkişiliği nedir diye soran olursa kamu kuruluşları vs. mahalli idareler de (belediyeler,il özel idareleri ve köyler, birleştirilmiş şehirler, otonom bölge, özerk bölge) kamu tüzel kişisidirler.
Yeni anayasaya göre 123. maddedeki değişiklik şu:
"ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak" ifadesinin yerine
"kanunla veya cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle" getiriliyor.
Kısacası, eyalet veya federasyon sistemi kurulabilir. Kurulmayacak diye bir yetki yok. Yeni anayasaya göre tek başına eyalet kurabilir başkan.
Bu yazıyı diğer konuya da yazdım. Anlamakta kıtlık mı çekiyorsunuz? Yoksa okumadan çekememezlik mi yapıyorsunuz?
ahmetacikgoz.com.tr | KtyProject
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kanuni Yetkiyi veriyorsun. Yapmaz kardeşim diye bir şey yok. Sizden olmayan herkese saçma diyorsunuz. Biz size sadece hayır diyeceğiz. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kanuni söylesinler, %70 desin istiyorsa. Cumhurbaşkanı bile evet oylarının %52 civarında olduğunu belirtmişti. Yersiz tartışma açmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Bilgi işlem
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kırk anket firmasının otuzdokuzu hayır önde der, bir tanesi evet i 60 çıkarır ve itibar görür, diğerleri çöpe :)
Şu an kurulan hayalleri gayet iyi biliyorum AMA Kimin seçileceğinin garantisi nedir ?
Kurulan hayalleri gerçekleştireceği varsayılan kişi değilde bir başkası seçilirse bu hayal kuranlar ne yapacak ?
Seçilen kişi(kim olursa) kötü niyetli yada zayıf karakterli olmayacağının garantisi ne ?
Geçen birine başkasının seçilme durumunu sordum ama ısrarla kimin seçileceğinden emin cevaplar verdi ama ben başkası seçilirse olur diye ısrar ettiğimde verdiği cevap "o zaman y..... yeriz" oldu :)
Bu bir kumar ve kumar haramdır, haram a hayır...
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Bilgi işlem
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
En büyük anket pazar akşamı açıklanacak.
Az sabret.
Diğer soruma cevap ver verebiliyorsan, kimin CB seçileceğinin garantisi var mı ? varsa ne ?