İnançlarınıza saldırı olsaydı yine de başka inançlara karşı saygı ile sadece kendi doğrularınızla yaşar mıydınız ? Yoksa sizde başkalarının doğrularına kendinizi haklı çıkarmak için saldır mıydınız ?

Bu sorulara çoğu insanın cevabı “hayır olacak”. “Ben kendi doğruları ile özgürce yaşayan ve insanlara karşı saygılı olan bir adamım olacak.” Yani çoğu insan yalan söyleyecek.



Her ne kadar kendi doğrularımıza bağlı değilmiş gibi yaşadığımızı göstersekte, inançlarımıza ve doğrularımıza olacak saldırı işin gerçeğini söyleyecektir.

İnsan olarak başka dinlere mensup, başka ırklara mensup, farklı diller konuşan fakat görünüş olarak bir farklılığı olamayan farklı canlılarız. Farklı doğruları karşılıklıklı tartışarak sorgulamak yerine başka insanların doğrularını yalanyarak kendi doğrularımızı üsttün çıkarmaya çalışan bir canlıyız. Bir türlü aramızdaki eşittiliği kabullenmeyip bir sınıf oluşturmaya çalışan aciz fakat mükemmel canlılarız.

Ancak aynı zamanda kendimizden başka her canlıya saygısızca saldırıran ve üstlük kurmaya çalışan saygısız mükemmelleriz.

İnanç ile saygı arasında bir köprü vardır. Bu köprü de özgürce yürüyebilirsiniz. Fakat bu köprü de siz başkalarının doğrularına ve ya inançlarına giderken doğrularınıza gelecek yalan rüzgarları sizleri sarsacaktır. Bu sarsıntılara rağmen saygınızı kaybetmezseniz siz bir MÜKEMMEL olacaksınız.

KAYNAK