Selam arkadaşlar,
bildiğiniz gibi çiftlik bank ve benzeri sistemler art arda "nitelikli **************lık" adıyla kapattırılıyor ve binlerce insan mağdur ediliyor.
Son kapanan sistem ise, mutlaka daha önce duymuş olabileceğinizi düşündüğüm bir sistem. Belki de benzerlerini duydunuz. bkz kairos Belki de bu sistemi kullananlar da vardır aramızda.
Bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum
1- Madem **************lık, şimdiye kadar çoğunun algısı vergisi olan bu sistemlere niye müsade edildi? Neden belli bir yerden sonra **************lık deniliyor bunlara? Yoksa belli bir yere gelince mi birilerini rahatsız ediyor ve düğmeye basılıyor?
2- Bana göre bir sistem değil. Daha önce hiç bu tarz bir yapı içerisinde olmadım. Ancak, bir yatırım aracı olarak düşünülebilmesi mümkün bence. Ayrıca, bunlara **************lık deniliyorsa, bitcoin, litecoin vb madenciliği ve blokchain yapısına da **************lık denilmesi muhtemeldir.
3- Çoğunuzun hatırlayacağı Titan saadet zincirinin kurucusunu tanıyorum ve muhabbetimiz var. Adam 10 yıl yattı çıktı. Her şeyine el kondu. O yüzden işin iç yüzüne de biraz hakimim. Bu işler bir yerden sonra engelleniyor.
4- Sözün özü; devletin bu tarz oluşumları denetleyen onlarca birimi var. Bir şey yanlışsa buna baştan yanlış denmeli.
NOT: Bunların hiçbirini desteklemediğim gibi yargısız infaz da yapmıyorum. Hiçbirisine de daha önce üye olmadım. Yazdığım her şey tamamen kendi kişisel görüşümdür.
EK: