Haberleri televizyondan veya internetten takip ediyorsunuzdur ve somali'deki açlık savaşınıda mutlaka duymuşsunuzdur.Ben haber izlemediğim için dolaşırken gördüm ve gerçekten çok üzüldüm.Oradaki çocuklar açlık ile mücadele ediyorlar ve şu ana kadar çoğu dayanamadı ve öldü sizlerden ricam bir an olsun herşeyi unutun ve kendinizi somali'deki çocukların yerine koyun ve açlık ile savaşırken nasıl bir ruh haline sahip olacağınızı düşünün.Her geçen gün Somali’de açlık yüzünden can kayıpları artıyor.Bu açık savaşında en savunmasız olanlar yine çocuklar. Son üç ay içinde açlıktan ölen çocukların sayısı 29 bin’i buldu ve ölen çocukların hepsi 5 yaşından küçükler ! Ülkenin güneyindeki beş bölgede resmen açlık ilan edilmiş durumda. Gereken yardım ulaşmazsa 500 bin çocuk ölümle burun buruna olacak. 
Birleşmiş Milletler’in tahminine göre 640 bin Somalili çocuk beslenemiyor.Yeterli yardım ulaşmaması halinde hepsi ölümle burun buruna gelecek….Somali’nin güneyinde El Kaide bağlantılı El Şebab örgütünün kontrolündeki beş bölgede resmen açlık ilan edilmiş durumda.Asıl sebep son 60 yılın en ağır kuraklığı olsa da Afrika’da her şey coğrafya ve tabiat kaynaklı değil.Bitmek bilmeyen bir iç savaşı yaşayan bölgeye El Şebab örgütü yardımların ulaşmasına izin vermiyor.

Nasıl yardım edebilirsiniz?

Türk Kızılayı Somali için bir yardım kampanyası düzenliyor. Siz de bu kampanyaya katılmak isterseniz şunları yapabilirsiniz:

    [*]Tüm bankalardaki Kızılay hesabına para yatırabilirsiniz.
    [*]168 Bağış ve İletişim Hattı’nı arayabilirsiniz.
    [*]2868′e 5 TL karşılığında boş bir mesaj gönderebilirsiniz.