lostyazilim
tr.link

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

15 Mesajlar 1.920 Okunma
acebozum
tr.link

bahtiyarcicek07 bahtiyarcicek07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Ekonometrist
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 203
  • Beğeniler 9 / 46
  • Ticaret 7, (%100)
Kredi alanlaraa para ödenmesi kredileri daha çok vermek için faiz artıyor ancak bu ülkenin ekonomik olarak çöküşünü hızlandırmaktan baska bir şey değildir. Sonuç olarak olan fakire olacak parası olan zaten bankaya koyup parasını çoğaltacak alım satım azalacak bu derece faiz artışı rezalettir ve yine de arttırmaya devam edilecek gibi... Bu şekilde 2-3 yıla çökeriz.
FurkanCanoz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Freeborn adlı üyeden alıntı

Burada zarar getirecek bir şey yok. Faiz artırımı yüksek ama birden %20 dolar düşüşü mümkün mü?

Bir süre seri şekilde düşmesi beklenir şu aşamada. Sıkıntımız ithalat. Hayvancılığın bu kadar geliştiği bir ülkede hayvan bile ithal ediliyorsa bir sorun vardır. Sorun da üretimin azlığıdır. Doların sabitlenememesi de şöyle bir sıkıntı çıkartıyor; İnsanlar yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu güne kadar her türlü yatırımın önündeki engel dolar kuruydu. Artık faizlerin artması da insanları düşündürecek. Hiçbir riskiniz olmadan para kazanmak herkes için mantıklı hamle olarak görülebilir. Bu da üretimi azaltır. Bugün bence bir olan sorunumuz ikiye çıkarıldı. En kötüsü de bu oldu. Elimde 1 milyon tl olsa şu an köşeme çekilir sürecin geçmesini beklerdim herhalde.

Zenginin zenginleşme nedeni de bugünlerde nakit paranın cezbedici gücü. İnsanlar malım rezil olsun, ben olmayayım demeye başladılar. İnşallah bu günler de geçecek. Bu güne kadar neler atlatılmış. Yeter ki gerçekten üretebilelim. Kısa vadeli yükümlülüklerimizi kredisiz atlatabilecek olsak her şey farklı olurdu. Bakalım nasıl çözülecek bu sorun, göreceğiz.

hakkımızda hayırlısı.

CB bugün Merkez bankasına baya giydirdi ardindan faiz arttırımı beklentisi yerini artırmama beklentisine verdi. Sonra faiz arttırımı oldu. Bu sayede Merkez Bankası özgürce karar alabiliyor bakın baskı yok imajı verilmeye çalışıldı. Keza Berat Albayragın daha sonraki "Artık kimse Merkez Bankası özgür değil diyemez" açıklaması da işe tüy dikti. Piyasa bunu yemez. Yemedi de zaten. Faiz arttırimı başta inşaat olmak üzere kredi alan bütün sektörler de ciddi sorunlar yaşatacak yer yer çöküşler gözükecek bunun bir ayağı da işsizliğin ve enflasyonun artması. Ithalat tabii ki bir etken fakat işin birde büyük çaplı siyasi tablosu var.

Enflasyon %18 deseler de %40ın üstünde bunu nerden anlıyorum cebimdeki paradan markete gidince harcadığim paralardan anlıyorum. Bu arada en az 5 sene bu kriz bu etkiyle sürecek bu tüm ekonomistlerce ortak bir fikir. Bundan sonra atılacak her adım 5+ üzerine gelecek sayıları eksiltmek üzerine veya daha hafif geçmesi üzerine olacaktır.

Türkiye şu an bu faiz artışıyla dünya genelinde en yüksek faize sahip 2. Ülke konumunda
1. Arjantin 2.Turkiye 3.Venezuela
Kaynak: spectator index

Artık alınan vergiler borçların faizini bile ödemeye yetmiyor. Sadece bu sene sonunda 250 milyar dolar borcu ödememiz gerek.

Bugün israf ekonomisinden vazgececeğiz dendi fakat artık çok geç. Yapılan yanlışların bu faturasını herkes ödeyecek. Önce fakirler ve orta sınif ödeyecek tabii.

Dolar kurunun normal şartlarda bu faizle şu an 5.70leri en az görmesi gerekiyordu. Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu kesin. 6.25 puan ne demek biliyor musunuz? İnanılmaz bir artış.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Batan gemiyi kova ile kurtarmaya çalışıyorlar.

FurkanCanoz FurkanCanoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Android Develoading....
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** C**
  • Mesajlar 1038
  • Beğeniler 753 / 343
  • Ticaret 5, (%100)

kelebek adlı üyeden alıntı

Batan gemiyi kova ile kurtarmaya çalışıyorlar.

(!) :laugh:

68136

kişi bu mesajı beğendi.

Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
wmaraci
wmaraci

68136 68136 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 24.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1016
  • Beğeniler 380 / 381