Daha önce sosyal mühendisliğin ne olduğu, ne işe yaradığı hakkında bilgiler vermiştik şimdi sosyal mühendislik tekniklerinin tümünü ele alıyoruz.

Bilgi toplama

Bir sosyal mühendisin başvuracağı ilk yol hedef bölge ile ilgili bilgi derlemektir. Böylelikle karşılaşılan sorunlara kolayca çözüm bulur ve üstesinden gelir. İnandırıcı olmak bu işin temelidir. Hedefe çabucak varmak bununla doğru orantılıdır.

Plan Yapmak

Hedef kişi veya kuruluşa yapacağımız sosyal mühendislik ile ilgili planlarımız olmalı. Planımız ne kadar detaylı olursa hedefe ulaşmamızda o kadar kolay olur. Eğer kesin bir sonuç istiyorsa sosyal mühendis, ikinci bir planı da mutlaka olması gerekmektedir. Ve birinci planımız gerçekleşmez ise ikinci plana geçiş kolay yapılabilmelidir. Söylediğim gibi, plan üzerinde detaylar gözden geçirilmiş ve üzerinde iyi çalışılmışsa mutlaka başarıya erişecektir. Her şeyi birkaç kez baştan sona gözden geçirmeniz gerekir böylelikle hatalar yapılmışsa fark edilir ve düzeltilir.

Kendine Güvenmelisin

Dostum bir sosyal mühendisin kendine güveni tam olmalıdır. Olumsuz düşüncelerden kendini arındırmalı, sorunlar karşısında yılmamalıdır. Yapacağın işe tüm benliğinle odaklanmalı ve ne kadar zor olursa olsun başaracağına inanmalısın.

Bambaşka Biri Olmak

İnsanlar kendileri tarafından tanınan kişilere yardım etmeye daha çok arzu ederler. Bunun bilincinde olan bir sosyal mühendis kendisini kişinin tanıdığı biriymiş gibi göstererek hedefine çok daha kolay bir şekilde ulaşır.

Yetkili Olmak

Bilirsin, insanlar kendilerinin üzerinde yetkisi olan kişilerin adlarını duyunda ve onlar tarafından talimat aldıklarında daha çabuk yardım ederler ve edindikleri bilgileri çekinmeden sunarlar.

Ortak Alanlar Bulmak

Hedef aldığın kişinin ilgi duyduğu, beğenisini kazanan alanlara yönelerek onunla ortak alanların olduğunu gösterirsen onunla çabucak iletişime geçebilirsin. Bu durumda yapacağın şey belli, karşı tarafında nelere ilgi duyduğunu bulup sizinde o alanlarla ilgilendiğinizi hissetirmektir. Artık hemen hemen herkes hakkında bilgiler bulunan sosyal medya platformlarından bu konuda yararlanabilirsiniz.

Acındırma

Tabii ki içerisinde biraz kalbi taş olanlar var ama genel olarak insanlar yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi severler :) Böylece vicdanlarını rahatlığa kavuştururlar. Sosyal mühendis hedef aldığı bilgiye çok ihtiyacının olduğunu ve bu gerçekleşmezse işini halledemeyeceğini karşıdakine kendini acındırarak bildirirse muhtemelen hedefine ulaşacaktır.

Duyguları Kullan

Duygusal bir varlığız. Bir sosyal mühendis karşıdaki kişiyi psikolojik olarak etkileyebilirse istediği ne varsa ona yaptırabilir. Elbette kolay bir yöntem değil ancak hiç birşey imkansız değildir.

www.todaystechno.com