lostyazilim
tr.link

Taken 2 (Takip: İstanbul) 2012

6 Mesajlar 1.123 Okunma
acebozum
tr.link

furkanozden furkanozden Geleceğe hazır mısın? Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)

Taken filminin devam filmi olan Taken 2 (Takip: İstanbul) 5 Ekim 2012 tarihinde vizyona girdi. Filmin konusu ise şöyle; İlk filmde Liam Nesson (Bryan Mills)’ın kızını kaçıranlar kızın babası tarafından öldürülmüştü. Bu filmde ise o öldürülenlerden birinin babası intikam için bu sefer eski CIA ajanı Bryan Mills'in eşini kaçırmayı planlıyor. Bryan Mills bu sefer eşini kızının yardımıyla kurtaracak.

Film çıktığı günden beri tüm dünyada yüksek gişe hasılatları kazandı. Fakat Türkiye aynı sonucu vermedi. Bunun nedeni de filmde Türkiyenin bir arap ülkesi gibi gösterilmesiydi. Tamam iyi hoş her yerde ezan sesleri duyuluyor muhteşem bir atmosfer var ama hemen hemen her sokakta çarşaflı kadınların gezmesi olmamış. Benim dikkatimi çeken şey ise gündem de öne çıkan konunun sadece çarşaflı kadınlar olması. Kimse Türkiyede Murat 131 markalı polis araçlarından fazlası olduğunu yazmamış. Kimse İstanbulun dar sokaklardan ibaret olmadığını yazmamış. Kimse Türkiye’nin bir kulübe ve bir odun parçasından oluşan bir sınır kapısının olmadığını yazmamış.

Türkiyeyi dünyaya yanlış tanıtan filmde birçok mantık hatası da beraberinde geliyor. Liam Nesson bir mekândan çıkıyor. Çıkarken Göksel’in bir şarkısı çalıyor. Gelmesi bana kalırsa en az 20 dakika sürüyor ama hâlâ aynı şarkı çalıyor. Liam Nesson’un eşini kaçırmaya Arnavutluktan gelen grup ise hararetli bir şekilde Galatasaray maçı izliyor. Bazı kovalamaca sahnelerinde “Önüne baksana be adam!” gibi cümleler kullanırken araya tamamı Arapça olan cümleleri kullanan insanlar da giriyor. Bunları göz önünde bulundurmazsak Liam Nessonun oyunculuğu aksiyon ile birleşince ortaya başarılı bir film çıkmış. "Birinci filmle kalmalıydı devamı gelmemeliydi. Bir daha ki filmde de teyzesini mi kaçıracaklar?" diyenlere inat film mükemmeldi ve filmin devam filmi olarak üçüncüsünün de çıkması muhtemel. Bunu filmin son sahnesini izleyince daha rahat anlayabilirsiniz. Puanım 7/10.

Kaynak: Taken 2 (Takip: İstanbul) 2012

Are you alright?
elektronikssl
webimgo

E3FN E3FN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO Danışmanlığı
  • Konum ABD
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 12 / 15
  • Ticaret 19, (%100)
Filmi izlerken gülmemek elde değil sanki İstanbul 1950'li zamanlarda.Eski arabalar,çarşaflı kadınlar sokaklarda kol gezen katiller ve diğerleri...İstanbul'un en kötü semtlerinde çekilmiş.Yazık!

KhanJitsu KhanJitsu Şef (MEB'de) Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Şef (MEB'de)
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1642
  • Beğeniler 62 / 318
  • Ticaret 93, (%100)
Ah ah keşke bizim yönetmenlerde böyle dünyaca ünlü bir film çekseler de başka ülkelerin şehirlerini kötüleseler. Acaba ben görebilir miyim bu filmi?
Bence imkansız ama tabi genede milyarda bir ihtimal de söz konusu.
Sinan csariaslan

kişi bu mesajı beğendi.

cristogi cristogi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 77 / 43
  • Ticaret 7, (%100)
Konuyu açan arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum, şunu da ek olarak belirtmek isterim ki, bunada şükür, Murat 131 ler konusu benimde komiğime gitmişti. Yarın öbürgün böyle olmadığına dair yabancılar gördüğünde bu durum bizim lehimize olacak diye düşünüyorum.

Bir 1950 teması çizmişler doğru :)) ama unutulmamalı ki aşağılananlar yüceltilir.

wmaraci
wmaraci

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Sacma bir film olmus. James Bond'un cektigi filmde audiler maseratiler boy atarken bu filmde murat 131 ler ilginc...

ChuckBartowsKi

furkanozden furkanozden Geleceğe hazır mısın? Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Benim en çok komiğime giden şey şu:

Türkiye’nin bir kulübe ve bir odun parçasından oluşan bir sınır kapısı var :eek:

Are you alright?
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al