lostyazilim
tr.link

Technopat, IDEF ’15 Fuarındaydı!

3 Mesajlar 840 Okunma
lstbozum
tr.link

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

Savunma sanayinin bir araya geldiği IDEF 2015 Fuarı’nı sizler için gezdik.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı “IDEF’15” her iki yılda bir düzenleniyor. Bir sonraki fuar 2017 yılında gerçekleştirilecek. Zira bu alanda teknolojiler daha uzun ömürlü olmak üzere tasarlanıyor. Gelişmeler araçlara yansımadan önce pek çok kontrol ve testten geçiyor.

Savunma sanayi üyelerinin, askeri personel ve devlet yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen IDEF, sivil ziyaretçilere kapalı bir fuar. Bu bağlamda ASELSAN ve Kale Kalıp gibi yerli savunma sanayi tedarikçileri başta olmak üzere savunma teknolojileri alanında ilgi çekici yeni ve geliştirilmiş teknolojileri sizin için görüntüledik. Fuarı ekip olarak dolaşırken gözümüze çarpan özellikle siber savunma, haberleşme, saha kontrol ve yönetim, tespit ve önleme sistemleri üzerinde pek çok ürün sergilenmesi oldu. İnsansız araçların ve elektronik ekipmanların sayısı her fuarda artıyor.

Türkiye’nin İlk Yerli Turbojet Motoru

Kale Grubu’nun bir alt kuruluşu olan Kale Arge tarafından geliştirilen turbojet motoru da IDEF 2015 fuarı kapsamında sergilendi. Tamamen yerli tasarım ve üretim olan bu motorlar, uzun menzilli akıllı füzelerin seri üretiminde kullanılacaklar.

TAI Anka

TUSAŞ (TAI) tarafından geliştirilen ve halen Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilmekte olan ANKA, türünün en gelişmiş İnsansız Hava Aracı örneklerinden biridir. Çok uzun süre havada kalabilen ve her koşulda gözetleme yapabilen ANKA, IDEF 2015 fuarında ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Roketsan T-122/300 Çok Maksatlı ve Çok Namlulu Roketatar

Roketsan tarafından geliştirilen T-122/300 roket fırlatma sistemi, taktik kamyonların üzerine yerleştirilen hayli detaylı bir topçu roketi sistemidir. 40 adet 122 mm ya da 4 adet 300 mm roket podu taşıyabilen sistem, savaş alanında uzun menzilli topçu desteği sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Roketsan Cirit

Roketsan tarafından geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Cirit füze sistemi, her tür platforma takılabiliyor. 70 mm lazer güdümlü roketler fırlatan sistem, 8 kilometre menzile sahip ve çeşitli savaş başlıklarıyla donatılabiliyor.

Parasim Paraşüt Simülatörü

IDEF 2015 fuarında ziyaretçilerin kullanımına sunulan Parasim paraşüt simülatörü, sanal gerçekliğin nasıl eğitim amaçlı olarak kullanılabileceğinin ilginç örneklerinden biriydi. Parasim sayesinde öğrenciler herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmadan temel eğitim alabilirler.

Nuytco Exosuit

Kanadalı deniz teknolojileri firması Nuytco Research tarafından fuarda sergilenen ürünlerin arasında en ilgi çekeni Exosuit oldu. Çok derin dalışlara imkan tanıyan Exosuit, tamamen metal gövdesiyle dalgıçları yüksek basınçtan koruyor.

Mayak KM 7,62

IDEF 2015 fuarına katılan firmalardan biri de, Ukrayna ordusu için silah üreten Mayak oldu. Mayak tarafından sergilenen KM 7,62 aslında Sovyet tasarımı PKM ağır makineli tüfek modelinin hayli geliştirilmiş bir versiyonu ve çok amaçlı olarak tasarlanmış.

Daha fazlası için technopat youtube kanalını veya forumunu takip edebilirsiniz. Çok uzun olduğu için sayfayı kasmak istemiyorum.

wmaraci
reklam

saltuntas saltuntas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek blog yazarlığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 42 / 391
  • Ticaret 92, (%99)
Böyle bir fuarda olmak eminim güzel bir duygudur. Canlı canlı son teknoloji silahları görebilmek güzel. Paylaştığınız içinde ayrıca teşekkürler.
contentwriter

kişi bu mesajı beğendi.

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
ilk dördü her yıl yayınlanıyor geçen senede vardı ek ejder diye araçlarda sunulmuştu , paraşüt simülatörü hoş fakat grafikler çok muazzam değil gerçeği pek yansıtamamış , deniz altı kıyafet ilk gördüğümde acaba bomba imha ekibi için yeni bir şey mi derken sonradan deniz için olduğunu gördüm

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al