İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak; “SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK, BİLİŞİM SİSTEMLERİ KULLANILARAK NİTELİKLİ HIRSIZLIK, BANKA VEYA KREDİ KARTI ***********LIĞI” suçlarını işleyen bir suç örgütünün varlığının öğrenilmesi üzerine örgütün yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır.
Yaklaşık 7 ay süren çalışmalar neticesi bir takım şüpheli şahsın örgüt halinde hareket ettikleri ve bu örgüt kapsamında:
1. “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Bilişim Sistemleri Kullanılarak Nitelikli Hırsızlık ve Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması” suçlarını işledikleri,
2. Suç örgütünün kullandıkları TİNBA adı verilen zararlı yazılım ile banka müşterilerinin;
a. İnternet bankacılığı kullanıcı adı ve şifrelerini,
b. İnternet bankacılığı sistemine giriş esnasında OTP (şifrematik cihazı) tarafından üretilen tek kullanımlık SMS şifreleri ele geçirdikleri,
Vatandaşlardan ele geçirdikleri internet bankacılığı kullanıcı oturum bilgileri ile başka bir bilgisayarda oturum açarak ve ele geçirdikleri tek kullanımlık SMS şifreyi kullanarak kullanıcının bilgisi dışında örgütün kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı hesaplara EFT/havale yaptıkları,
Ayrıca yabancı ülke bankalarına ait kredi kartı bilgilerini elde ederek sahte olarak ürettikleri kredi kartları ile ülkemizdeki çeşitli işyerlerinden alışveriş yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir.
26-28/11/2013 günleri yapılan operasyon kapsamında ilimiz İstanbul ilçelerinde toplam (20) şüpheli şahıs yakalanmıştır.
Bu çalışmalarda suç örgütünün **************lık eylemlerinde kullandıkları 4 adet lap-top, 1 adet tablet pc, 2 adet harddisk, 20 adet cep telefonu, 7 adet flash bellek, 12 adet manyetik şeritli kredi kartı, çeşitli banka dekontları ve şahısların bilgisayarlarında çok sayıda yabancı banka müşterilerine ait kredi kartı manyetik şerit bilgileri ele geçirilmiştir.
Yakalanan 20 şüpheli şahıs, haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte 29/11/2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.


kaynak: http://viruscesitleri.com/tinba-virusu-operasyonu