Ümraniye açık oto pazarı kapanıcak
Yeni yapılandırma düzenlemesi için, kapanıcak olan oto pazarının yerine farklı projeler yapılıcak. Düzenleme sonrası aktif olarak hayata geçiçek projeler bulunmaktadır. İlgili dilekçeler
Dilekçenize konu, mevcutta açık oto pazarı olarak kullanılan Elmalıkent Mahallesi, 43 pafta, 15 ada, 48 parsel sayılı taşınmazın bir kısmı “22.01.2010-11.09.2010 t.t. t.t. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve tadilatı” kapsamında “Özel Proje Alanı”nda kalmaktadır. Plan Notlarında Özel Proje Alanında yer alacak fonksiyonlar; Eğitim ve Kültür Merkezi (Eğitim, yurt, lojman, misafirhane, kongre merkezi, sosyal ve kültürel tesisler), Cemaati çok cenazelerin cenaze namazını kılmaya imkan sağlayıcı büyüklükte plan yapım yönetmeliği standartlarına uygun olarak Dini Tesis Alanı, Halkın kullanacağı ve getirilen fonksiyonlara hizmet edecek büyüklükte Park Ve Dinlenme Alanı, İSKİ Alanı, 3000 m² lik kısım ise İtfaiye Alanı olarak tanımlanmıştır. Bu plan kapsamında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları devam etmektedir.
Söz konusu alanın bir kısmı ise “12.12.2005-18.12.2009 t.t. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve tadilatı” kapsamında “Sağlık Tesis Alanı” lejantında kalmaktadır. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de yer aldığı Sağlık Tesis Alanına Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yapılması planlanmaktadır.
Saygılarımızla,
Ümraniye Belediyesi
Kaynak; http://www.gizlibilgiler.name/umraniye-acik-oto-pazari-kapanacak/