Lise yıllarımdan beri webmaster forumlarında geziniyorum. Zaten artık bir âdet halini aldı bu iş. Web siteni aç, wordpress kur ve ardından bir webmaster sitesinde üyelik al. Böyle olunca da webmaster sitelerinde acemiden, uzmana her yetenek ve bilgi seviyesinden insana rastlamak mümkün.
Bu siteler bana gerçekten çok şey kattı ve güzel arkadaşlıklar edinmiş oldum. Hatta bu işlere ilk meraklandığım vakit bir kullanıcı bana .tr.gg uzantılı websitesi alarak adım adım kullanımında yardımcı olmuştu.
Forumlarda bu kadar uzun süre vakit geçirince karşıma çıkan bir hayli komik durumlar yaşadım. Aslında çoğu birbirine benziyor. Üyelerin birbirleriyle atışmasından başka bu sitelerde kalıplaşmış bazı kullanıcı tipleri var. Bugün size onlardan bahsedeceğim.

Link Avcısı Tip
Konu webmaster olunca, bütün kullanıcılar backlink kavramından haberdar. Durum böyleyken açılan konularda link geçmesi bazı kullanıcıları aşırı derecede rahatsız edebiliyor. Uzun bir yazının içinde bir köşede duran linki saniyeler içerisinde tespit edebilen bu kullanıcılar aceleyle; ‘Reklam yapma, admin göreve gel, konu silinsin.’ Çağrısında bulunuyorlar. Öyle ki Google botları bu hızda link taraması yapamıyor. Spam derecesinde konu açmak gerçekten de etik değil. Fakat yazılan yazı eğer gerçekten siteyle alakalı ve yazıya emek harcanmış ise işte o durumda kaynak olarak sitesinin linkini vermek, kullanıcının hakkıdır düşüncesindeyim.
Bu derece önyargılı yaklaşmak yerine girin sitesini inceleyin, hatta beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Bence paylaşmaktan korkmak ve emeğe saygı göstermemek bizim çok büyük bir eksiğimiz.

Bordo Bereli Tip
Bu tip kullanıcılar ise konu açan veya yorum yapan kişinin açığını bulmak için profiline girip tüm konularına göz atarak inceleme yapıyor.


Heves Kıran Tip
Özellikle yeni başlayan kullanıcılar hevesle bir konu açıyorlar. Blog açtım nasıl para kazanabilirim veya bir sistem kurdum tavsiye bekliyorum gibi gibi.. Tabii ki yapıcı eleştiriler bu durumda çok faydalı olacaktır. Fakat bazı kullanıcılar gelip sen kazanamazsın. Geçti o iş. Bu işe çok yatırımla girilir sen erkenden vazgeç yorumunda bulunuyorlar.

Kaynak: https://www.tozlumikrofon.com/webmaster-forumlarindaki-kullanici-tipleri/