lostyazilim

Yeni Hack Yöntemini Duyan Var Mı?

11 Mesajlar 2.212 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TeamScriptim TeamScriptim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 90 / 202
  • Ticaret 11, (%100)
Bir yerde okudum da. Habere göre:
PTT ile ilişkiniz olduğunu bir şekilde öğrenen bu kişiler size kargonuzun adresi değiştirildi vb. dikkat çekici bir mail atıyorlar. Akabinde size .ptt uzantılı bir dosya gönderiyorlar.
Bu dosyaya tıklamanız ile birlikte bilgisayarınızdaki dosyalara erişiminiz engelleniyor. Bunu yapmalarının sebebi ise dosyaları biz koruyoruz havası vermek. Sonra bu kişiler sizden 900 tl gibi bir meblağ karşılığında şifre çözücü program almanızı istiyorlar. Almazsanız fiyat 2 katına çıkıyor falan. Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Nedir olayın aslı?

Mustafa Kemal ATATÜRK!
wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Var ya bana denk gelse onları bitiririm. O insanları bozdururur, bozdurur harcarım.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
:D ya aynısını paypal için yapıyorlardı bir dönem bizde yaptık benzeri şeyleri hedefler için. Hedefe keyloger gönderirsin .doc veya mail içerisinde. Şifrelerine erişim sağlarsın. Bir ara Eset'i dahi geçen keylogger vardı.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

TeamScriptim TeamScriptim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 90 / 202
  • Ticaret 11, (%100)

Bipixel adlı üyeden alıntı

:D ya aynısını paypal için yapıyorlardı bir dönem bizde yaptık benzeri şeyleri hedefler için. Hedefe keyloger gönderirsin .doc veya mail içerisinde. Şifrelerine erişim sağlarsın. Bir ara Eset'i dahi geçen keylogger vardı.

Konuyu açmaktaki maksadım diğer arkadaşların da bilgisi olsun, dikkatli olsunlar. :)
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Mustafa Kemal ATATÜRK!
wmaraci
wmaraci

ArdaEgridere ArdaEgridere Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 1247
  • Beğeniler 77 / 110
  • Ticaret 6, (%83)
bana hiç denk gelmedi

ONEAL ONEAL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 11 / 43
  • Ticaret 2, (%100)
bana denk gelmedi ama buna benzer polis kapsamında bilgisayarı kitleyerek 200tl gibi bir mebla istedikleri ve dediğin gibi ödenmediği taktirde 2 katına çıkacağı gibi birşey vardı. Adamlar yabancı bankalarla anlaşıp sistemlerini gizlilik kapsamında kapattırıyor ve Sanal Pos sistemi bile sunuyorlar :)

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Şimdi size gönderilen virüs ile her şekilde saldırgan kişi istediğini yapabilir fakat sanmıyorum ki bu ptt bilgilerine vs. erişimleri olan insanlar olsun, keza bu sosyal mühendislik olayına girer kandırmaya yönelik adımlar ile hedef kişi plana dahil olur. Kullanıcı bilinçsizse ve böyle birşeyin olmayacağını bildiği halde linklere tıklayıp o virüsü yiyorsa zaten sıkıntı.

Şifreleme olayıyla alakalı, basit olarak kullanılan her RAT'ın bu şekilde özellikleri zaten vardır, ama bir muhabbette gördüğüm olayı anlatayım, Xxx tekstil firmasının tüm sistem ağına bir virüs bulaşıyor ve tüm office dosyalarını ve dökümanları şifreliyorlar ve karşılığında para istiyorlar, ilgili pasif bilgi işlemde bunlara bir şey yapamayız gibi bir cevap verip işin içinden çıkıyor, bu olay 1-2 ay önce oluyordu sonrasında ne oldu ne bitti bilmiyorum.

Ama bu haberi bir yerde gördüyseniz yüksek ihtimalle şişirilmiş bir haberdir.

Ek olarak : Bu virüsleri eset değil tüm antilerden kaçırmak tek tuş, bunu bilerek bilinçli olmak her zaman için en iyisidir.

RhomaNtiC RhomaNtiC Dmoz Editör Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar/Donanım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 336
  • Beğeniler 37 / 74
  • Ticaret 2, (%100)
bir yaşıma daha girdim.

Men arefe nefsehu, fekâd arefe Rabbehu! - Nefsini bilen, Rabbini bilir!

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)

Bipixel adlı üyeden alıntı

Eset'i geçmek o kadar zor değil ki, mesele Avira'yı geçebilmek. Hangi Crypter sitesine bakarsanız bakın aynı şeyi söyleyeceklerdir antivirüsler arasında en kolay geçilen Eset.

Neyse konuyu dağıtmayalım bu virüsler Cryptolocker diye geçiyor. Her sürümünde başka şifreleme algoritması kullanıyorlar ve şuanda yeni sürümlerininin şifrelerini kırmam mümkün değil
https://www.bilgiguvenligi.gov.tr/zararli-yazilimlar/guncel-cryptolocker-saldirisina-dikkat.html
buradan daha detaylı incelemeye bakabilirsiniz.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Bana da yogun olarak paypal ve ***** fatura ve hesap dökümü adı altinda geliyordu. En tehlikeli ve nerdeyse dikkatsizligimden yararlanacak mail ise gmail sifreniz değiştirildi boyle bir degisiklik yaptiysaniz silin ama haberiniz yoksa linke tiklayin mesajiydi insan ister istemez panikliyor son anda farkettim oyunu

wmaraci
Konuyu toplam 11 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 11 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al