-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bir yerde okudum da. Habere göre:
PTT ile ilişkiniz olduğunu bir şekilde öğrenen bu kişiler size kargonuzun adresi değiştirildi vb. dikkat çekici bir mail atıyorlar. Akabinde size .ptt uzantılı bir dosya gönderiyorlar.
Bu dosyaya tıklamanız ile birlikte bilgisayarınızdaki dosyalara erişiminiz engelleniyor. Bunu yapmalarının sebebi ise dosyaları biz koruyoruz havası vermek. Sonra bu kişiler sizden 900 tl gibi bir meblağ karşılığında şifre çözücü program almanızı istiyorlar. Almazsanız fiyat 2 katına çıkıyor falan. Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Nedir olayın aslı?
Mustafa Kemal ATATÜRK!
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Var ya bana denk gelse onları bitiririm. O insanları bozdururur, bozdurur harcarım.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
:D ya aynısını paypal için yapıyorlardı bir dönem bizde yaptık benzeri şeyleri hedefler için. Hedefe keyloger gönderirsin .doc veya mail içerisinde. Şifrelerine erişim sağlarsın. Bir ara Eset'i dahi geçen keylogger vardı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bana denk gelmedi ama buna benzer polis kapsamında bilgisayarı kitleyerek 200tl gibi bir mebla istedikleri ve dediğin gibi ödenmediği taktirde 2 katına çıkacağı gibi birşey vardı. Adamlar yabancı bankalarla anlaşıp sistemlerini gizlilik kapsamında kapattırıyor ve Sanal Pos sistemi bile sunuyorlar :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Şimdi size gönderilen virüs ile her şekilde saldırgan kişi istediğini yapabilir fakat sanmıyorum ki bu ptt bilgilerine vs. erişimleri olan insanlar olsun, keza bu sosyal mühendislik olayına girer kandırmaya yönelik adımlar ile hedef kişi plana dahil olur. Kullanıcı bilinçsizse ve böyle birşeyin olmayacağını bildiği halde linklere tıklayıp o virüsü yiyorsa zaten sıkıntı.
Şifreleme olayıyla alakalı, basit olarak kullanılan her RAT'ın bu şekilde özellikleri zaten vardır, ama bir muhabbette gördüğüm olayı anlatayım, Xxx tekstil firmasının tüm sistem ağına bir virüs bulaşıyor ve tüm office dosyalarını ve dökümanları şifreliyorlar ve karşılığında para istiyorlar, ilgili pasif bilgi işlemde bunlara bir şey yapamayız gibi bir cevap verip işin içinden çıkıyor, bu olay 1-2 ay önce oluyordu sonrasında ne oldu ne bitti bilmiyorum.
Ama bu haberi bir yerde gördüyseniz yüksek ihtimalle şişirilmiş bir haberdir.
Ek olarak : Bu virüsleri eset değil tüm antilerden kaçırmak tek tuş, bunu bilerek bilinçli olmak her zaman için en iyisidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar/Donanım
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bir yaşıma daha girdim.
Men arefe nefsehu, fekâd arefe Rabbehu! - Nefsini bilen, Rabbini bilir!
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bana da yogun olarak paypal ve ***** fatura ve hesap dökümü adı altinda geliyordu. En tehlikeli ve nerdeyse dikkatsizligimden yararlanacak mail ise gmail sifreniz değiştirildi boyle bir degisiklik yaptiysaniz silin ama haberiniz yoksa linke tiklayin mesajiydi insan ister istemez panikliyor son anda farkettim oyunu